Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Nie mam wiele gotówki jednak chciałbym zakupić sobie coś do zabawy w ASG.

Na chwile obecną mam 250zł.

Zdaje sobię sprawę, iż na dobrą replike trzeba wydać kilka razy tyle, jednak nie mam na tyle pieniędzy.

Co moge kupić w takiej cenie? Rozglądać się za jakimiś tanimi elektrykami pokroju Cymy 0.22? Czy lepiej zdecydować się na pistolet typu CM 121?

Widziałem też jakieś tanie karabiny snajperskie pokroju mb03 well.

Co o tym sądzicie?

Posted

Z tych trzech , to najlepsze będzie cm.121 , a jeszcze lepsze cm028 (używane może byc ) .

cm022 to ZABAWKA . Karabiny "snajperskie" pokroju mb03 - Na początku nie opłaca się byc snajperem bo Ci się to znudzi - a później będziesz musiał wydac grubą kasę żeby to była SNAJPERKA .

Posted

Polecam CM 028, strasznie popularna broń, jednak będziesz musiał poczekać i dołożyć troszkę, jednak później nie będziesz żałował.

Posted

Bardzo dziękuje wam za tak szybkie odpowiedzi!

Pomyślałem teraz że może jednak dobrym pomysłem będzie zaopatrzenie się w owego cm121 bądź cm 0.30, a w późniejszym czsie dokupienia sobie jakiegoś jakiegoś lepszego karabinu szturmowego / snajperskiego.

Mam jednak takie pytanie.. Jaki mniej więcej zasięg mogą mieć cm121, cm 0.30 ?

Mogli byście powiedzieć mi także, jakie są wady tej że "snajperki" ?

Posted

@miCziQ

Zasięg będzie ok 20-25 metrów.

A te "snajperki" to po prostu niewiele lepsze są od shotgunów (akurat za tą cenę).

Nie warto brać "snajpy" bo zazwyczaj to się kończy tak, że omija cię 90% akcji i wracasz do domu "bez fraga".

Ja od siebie natomiast poleciłbym coś z serii RK (ja mam 02, na prawdę świetna replika). Zastanów się czy warto Ci teraz wydawać pieniądze na pistolet, czy może poczekać z miesiąc (święta idą, więc pewnie coś wpadnie) i zamówić coś porządnego, co Ci starczy na kilka lat (o ile będziesz dbał o replikę).

Posted

Zasięg pistoletu 20 metrów góra (skuteczny 10-15 metrów). To dobry sprzęt do obrony lub akcji cqb, w starciu z mocniejszymi replikami ma jednak minimalne szanse.

Posted

W takim razie jeszcze jedno szybkie pytanko -

Jaki będzie zasięg tej snajperki? Bo jeśli chodzi o to że ominą mnie fragi etc. to nie przeszkadza mi to. Ostatnio znajomy zabrał mnie na taką "strzelankę" i pożyczył mi swoją replike "Dragounova" (Przepraszam jeśli źle napisałem)

Posted

Będzie bardzo podobny (no, minimalnie większy) do zasięgu cm.028, z tym, że nie ma możliwości prowadzenia ognia ciągłego ani skutecznego strzelania lobem. I właśnie dlatego to się nie opłaca.

Posted

No tak.. zebym tylko ja wiedział jaki cm 0.28 ma ten zasięg :).

Mozliwe, ze na początku lutego dostane lekki zastrzyk gotowki, jednak juz kusi mnie do zakupu.

Z Galaxy Gio.

Posted

To ja chyba na jakieś lepsze CM.028 trafiałem, bo w moich egzemplarzach to skuteczny nie schodził poniżej 40, a całkowity zamykał się w przedziale 45-50 ;).

Odnośnie pytania - nowe CM.028 niewiele przekracza budżet autora, a z pewnością dać mu powinno znacznie więcej frajdy niż AEPy czy sprężynowe "snajperki" z najniższej półki:

https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028-172.html

https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_a_tactical-792.html

Naprawdę warto do tego dołożyć.

Posted (edited)

Popieram, cm 028 jest NAJLEPSZA za kwotę jaką dysponujesz. Zasięg taki jak u Logana (45-50m) i wielka frajda z strzelania, nie napalaj się, bo kupisz szajs..

Jeśli chcesz to dozbieraj na cm 040 (z tej to już wooohoooohoooo i jeszcze lepiej!)

Edited by arend
Posted

Dokładnie, jak stwierdza dex, ja na swojego głocka od TM nie narzekam. Mam znak drogowy ustawiony od mojego okna na odległość 37m i nie ma problemu że by w niego trafić z krótkiej. Oczywiście szturmiak nadal ma przewagę ognia ciągłego, zasięg jednak porównywalny. Również skłaniałbym się do przewertowania ofert z komisu lub allegro i być może uda trafić się coś ciekawego- ale dobrze w tym przypadku mieć oblatanego w temacie ziomala, co zrobi przegląd zerowy i ogarnie replikę, gdyż różnymi sposobami ludzie repliki naprawiają.

Posted (edited)

Na forum znajdziesz info o tej replice,ale w tej cenie znajdziesz bardziej polecane repliki np. G36 Cymy , lub jakieś AK/RK z Cymy i Boyi .

Edited by OFF
Posted
Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: lenistwo i niechęć do samodzielnej pracyJeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...