Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Poszukuję gwintownika 14mm lewego.

Chciałbym sam sobie spłodzić tłumik dźwięku, ale jest problem z dorobieniem gwintu :|

W OBI i Praktikerze tylko wywalili oczy jak się zapytałem czy mają 8O

Będę bardzo wdzięczny za informacje gdzie można coś takiego kupić.

Posted

Witam

Udało mi się zdobyc ten gwintownik na specjalne zamówienie ale czekałem na niego 2 tygodnie.Zamówiłem go poprzez jeden z Krakowskich sklepów o nazwie "Dom Techniki".Próbowałem się dowiedziec skąd je zamawiają ale nie byli chętni podac nazwe dostawcy :? Jeżeli uda Ci się skontaktowac z tym sklepem to może mają warszawski odpowiednik albo wyślą taki sprzęt do Ciebie na zamówienie.Warto spróbowac :!:

Jeżeli będziesz miał jeszcze jakieś pytania to czekam :!:

Posted

Mam kolegę, który pewnie nagwintowałby lufę bez problemów za drobną opłatą :) Tłumiki robi, inne części dorabia, więc chyba żaden problem :)

A może i gwintownik dałoby radę u niego dorobić? Jakby co to priv.

Posted

Raczej wolę sobie kupić, i samemu się z tym pobawić- większa satysfakcja :D

Convicte, poddałeś mi pomysł na który wcześniej nie wpadłem: Panorama Firm :) . Już wysłałem 5 maili zobaczymy co mi odpiszą.

Posted

A jaki tłumik chcesz skonstruować??

Sam mam już zrobiony moim i kilku znajomych zdaniem super wyglądający tłumik OPS do M-ki.Jak będziesz miał jakieś pytania to mogę podrzucić Ci kilka wskazówek do których sam musiałem dojść metodą prób i błędów konstruując mój m.in coi jak wsadzić do środka żeby najlepiej działało :wink:

Jak by co to pisz na PW

Pozdrowionka

• 5 years later...
Posted

Niech kolega weźmie suwmiarkę i zmierzy skok gwintu. Wystarczy zmierzyć np 4 zwoje 'od czubka do czubka' gwintu i podzielić potem podaną wartość przez 4. Można też zmierzyć odl. między dwoma zwojami nie dzieląc.

Skok wyjdzie pewnie 1 albo 1,5.

• 1 month later...
  • Create New...