Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam Panowie! Postanowiłem zrobic sobie SCARa pod CQB ze względu na za dużą moc w mojej emce... co założyłem:

poniżej 400 fpsów!

Spory rof nie 45/sec ale powinien byc spory ;]

Co wymyśliłem

SCAR boya ;]

Zęby Hi Speed 13:1 albo 16:1 zalezy co poradzice

Sprężyna m110/m100 (tak zeby było z 380?)

jakaś wyciszona głowica tłoka żeby zmniejszyc "obrażenia dla szkieletu"

jakaś wzmocniona gł cylindra

cylinder stockowy

Tłok z połową szczęki metalowej (nie wiem czy robic z niej serek)

Tam są łożyska 7mm wiec zastanawiam sie czy jest sens dawac kulki czy dobe ślizgi

Kable niskooporowe i moseft

llipol pod to 11v 1800 20-25c

Jaki śilnik i co zmienić zeby mi sie to nie posypało i czy z czegoś zrezygnować bo nie ma to sensu i jaki rof/fps mi wyjdzie z tego co napisałem

preca G&G zeby zredukowac koszty ;]

Sory za orty i interpunkcje jestem dyslektykiem i sie starałem a nie mam poprtawy na tej przeglądarce

GŁ. cylindra i tłoka elementa o taka

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_311&products_id=4993&name=Element_-_Zestaw_Wyciszonej_Glowicy_tloka_i_cylindra_V.2

Posted

Moja konfiguracja dająca duży rof:

silnik TM

zęby SHS 13:1

tłok SHS wszystkie zęby metalowe

głowice ultimate

sprężyna ok. M110

Lipo 11,1

Dawało to ok. 24k/s bez mosfetu i na kijowych kablach. Wymieniając jeszcze silnik na coś mocniejszego uzyskasz jeszcze lepszy wynik.

Posted (edited)

Nie miałem wtedy dostępu do chrono więc nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć. Jednak ogólnie polecam głowice Ultimate, wraz z dyszą (też Ultimate) dawały strzykawkę aż po samą lufę :) Co w teorii powinno wykorzystywać pełny potencjał sprężyny.

Edited by Bojeq
Posted (edited)

380 fps idzie przeżyć, ale hi speedowa replika na GB V.2 to jest dopiero AUUUUUUUUĆ!

Co do repliki

Silnik:

Zwiększony moment (lepsza reakcja na spust, odrobinę mniejszy rof)

Silnik Hi speed (odrobinę gorsza reakcja na spust, lepszy rof)

Łożyska:

Jak nie walczysz o każdą kulkę na sekundę to załóż łożyska ślizgowe (bez awaryjene w przeciwieństwie do kulek)

Zasilanie:

11.1V i dużo C.

Szkielety:

Będziesz zmieniał jak rękawiczki jeżeli nie kupisz go za ~500zł

Tłok:

Pełna metalowa szczęka i usunięty 2 ząb.

Edited by Piotro
Posted

Mój scar g&g ma na 120 guardera 447fps na 0.2

łożyska 8mm kulki , głowice tłoka i cylindra wyciszone systemy, tłok stock ,zęby hi speed ultimate ,silnik hi speed jbu , kable niskooporowe z metra kingarms ,mosfet merf 3.2 , 7.4 lipo... co daje 20strzałów na sekundę... a jedyne auć jakie słyszałem to daleko za lufą (promyk 300mm) ...u nas cqb ma górny limit 350 więc w tym zestawie jak zastosujesz m100-m110 to będziesz miał rofa aż za dużego ...trzeba często hicapa podkrecać...

Moja opinia jest taka... Scar jest na to za ciężki dziś biegałem z nim pół dnia na większej imprezie i będą zakwasy w przedramionach ... do cqb polecam coś lżejszego co można czasem chwycić w jedną rękę (czasem ... ) gdyż w cqb wygrywa nie rof. ale mobilność i element zaskoczenia (u nas gra cqb trwa średnio kilka minut po czym odrazu wracamy na start i gramy kolejną... co po kilku rundach działa na zmęczenie ) a jak jesteś zmęczony to się bronisz... a to atakujący ma silniejsze przebicie psychologiczne w cqb...

pozdrawiam

Junak

Posted

Piotro@

mam 520 na ponad 20 rofie w emce ;] i szkielet trzyma juz 1.5 roku dłu,zsze śróby, blacha kwasówka i podparcie o komore hu

yunac@

Zadnych hicopów Panie ;] chodiz mi o dużą reakcje na spust rof moze siedziec na poziome +/- 30 bb

Posted (edited)

Tak jak pisałem wyżej zestaw hi speed i porządny mosfet (mój merf 3.2 pozwala mi nawet zmniejszyć rofa w auto (ją mam ustawiony burst dla oszczędności kulek ... za dużo strzelam wczoraj wywaliłem 3500 :( ) nie zmniejszając reakcji na spust więc polecam 11.1 lipo i zmniejszyć cyfrowo rofa do w miarę bezpiecznej wartości...

u mnie na 7.4 po dotknięciu spustu słychać natychmiastowo delikatne uderzenie tłoka żadnych zębów itp... więc na 11.1 pewnie będzie ogień ...

Ale nie polecam przesadzać ja mam g&g na łożyskach kulowych 8mm a wszystko jest przeze mnie spodkładkowane idealnie... wszystko śmiga 2rok bez awarii, a wszystkie części są markowe i dobrane do siebie...

Edited by yunac
Posted

No to ja Ci przedstawię moją konfiguracje.

-Szkielet JG "black"

-Zestaw cylindra Ultimate(ciche głowice)

-Dysza DF do M16

-SHS:

Łożyska 7mm kulkowe

Zębatki 13:1

Tłok z metalową szczęką UL

Prowadnica łożyskowana

- Sprężyna SP120 Guarder

-Silnik X-high tech.

-Okablowanie modelarskie 1,5mm^2 i MOSFET "własnej produkcji".

Dało mi to na lufie 290mm i cylindrze mniej niż typ2 (trochę zmniejszyłem objętość słupa powietrza) 455fps

ROF na bateri Li-Po 7,4V 2000mAh 15-25C Nano Tech wyszedł 22-23k/s ( nie wiem czemu, ale większość ma takiego ROF'a na 11,1V)

Teraz troche się pozmieniało i zmienia, daje dłuższą lufe i inny typ cylindra.

Może to coś pomoże ;)

Pzdr.