GENOMPL Posted November 17, 2011 Report Posted November 17, 2011 witam wszystkich. Mam cm0.40c i prosiłbym o porade jakie kulki najlepiej wybrac do lufy stockowej, ewentualnie jaka lufe precke do tego modelu no i jakie kulki do tej precki rowniez. obecnie na stocku uzywam p&j 0.30 ale gownianie lataja. z gory dziekuje za pomoc. pozdr.
Bart_Forrester Posted November 18, 2011 Report Posted November 18, 2011 Jest tematów multum o kulkach i lufach, leniu. Kulki G&G. Lufa = Promyk/Km Head bądź systema/guarder.
LogaN Posted November 18, 2011 Report Posted November 18, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Amunicja i zasilanie" do "Airsoftowe przedszkole -> Jestem zielony". A waga kulek 0,25g/0,28g - w zależności czy stawiasz bardziej na zasięg czy na celność. I tak jak Lesio pisał - poszukaj informacji, bo problem przez Ciebie poruszony jest bardzo dobrze na forum opisany.
Damianosky Posted November 18, 2011 Report Posted November 18, 2011 Ja miałem doświadczenia z wiekszością znanych producentów kulek jak np. G&G, MadBull, Blaster Devil i paroma innymi których nazw nie pamiętam. Zależnie od replik, które miałem ja i koledzy różne kulki strzelały inaczej w różnych replikach. Musisz próbować kulek różnych producentów (tych polecanych na forum), wkońcu dojdziesz, które są idealne dla Ciebie i Twojej repliki. W odpowiednich działach i tematach jest wszystko na temat kulek i luf.
GENOMPL Posted November 18, 2011 Author Report Posted November 18, 2011 witam, wporządku kulki g&g od 0.25 do 0.28 preclufa tez wiadomo jaka ale jaki rozmiar wewnątrz? głównie chodzi mi o zasieg i celność, z gory dzieki za pomoc tym co pomagają, pozdr.
Nath Posted November 18, 2011 Report Posted November 18, 2011 Zależy od lufy: Prometheus 6,03 strzela lepiej niż większość tanich luf 6,01. Z moich przygód z precrurami wynika, że 6,03 to optymalna szerokość, ale jak pisałem-bardziej od niej liczy się jakość wykonania samej lufy.
arend Posted November 18, 2011 Report Posted November 18, 2011 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Temat wielokrotnie poruszany , i na forum poszukać wystarczy. A i pisownia autora woła o pomstę. Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG
Recommended Posts