Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

chciałem się dowiedzieć czy używa ktoś okularów ochronnych na korekcyjne? Czy w takim wypadku w grę wchodzą tylko google? Dodam, że mam dość wąskie oprawki, które w sumie nie za bardzo "odstają" od twarzy. Proszę o jakieś konkretne modele jeśli można i żeby nie kosztowały majątku;) I bez rad w stylu przerzuć się na soczewki, bo w moim przypadku nie da rady.

• 1 month later...
Posted

ESS Land ops, ja mam średnio odstające oprawki i ładnie wchodzą, nic mi nie ciśnie a szkła nie opierają mi się na gałkach ocznych, przy czym bardzo przyjemne google i oczywiście wytrzymałe. okulary nie przeszkadzają mi nawet z maską BAT

Posted (edited)

ESS Land ops, ja mam średnio odstające oprawki i ładnie wchodzą, nic mi nie ciśnie a szkła nie opierają mi się na gałkach ocznych, przy czym bardzo przyjemne google i oczywiście wytrzymałe. okulary nie przeszkadzają mi nawet z maską BAT

1. Kotlet

2. GOGLE, nie GOOGLE!!!

Edited by wiciok
Posted

Bolle X1000 RX - mam średnio szerokie oprawki i pasują elegancko. Wytrzymałe i solidne, polecam

Najtańszym i najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie kupno uvex- ivo i kontakty jednodniowe za 7 zł u optyka. Cholernie niewygodnie biega sięw okularach i goglach do tego. Okulary się przesuwają co chwila, parują do tego stopnia, że nieraz lądowały w pokrowcu i strzelać się musiałem bez korekty wzroku.

Posted

To też jest dobra opcja, ale autor tematu napisał

I bez rad w stylu przerzuć się na soczewki, bo w moim przypadku nie da rady.

Nad parowaniem w takim tandemie gogle + okulary da się zapanować. Trzeba potestować, w końcu musi się udać :)

Posted

A ja tak spytam jeszcze, chociaż okularów nie noszę (pewnie wkrótce :| ): jaki jest orientacyjny koszt takich szkieł u optyka, które można w te wkładki do ESS ICE np włożyć? Rozumiem, że trzeba iść z wkładką i poprosić o takie pod wymiar? Czy to może jakiś ustandaryzowany rozmiar?

Posted

Ale czemu z skoro okulary wchodzą, bez problemu nie parują i to bez zbędnych kosztów samych szkieł

Ja nie miałem żadnego problemu z parowaniem, mam maskę BAT na której na dolnej krawędzi opierają się gogle i nie parują.

Posted

Do Ice nie wszystkie okulary wejdą, szczególnie jak ktoś ma szerokie oprawki, więc nie generalizuj. Musiałby sam sprawdzić czy korekcyjne się mu zmieszczą, a i tak będzie pewnie niewygodnie.

Szkła do wkładek tylko plastiki i zależy jaka masz wadę wzroku, najtańsze (a ja na takie się załapałem) to stówa komplet ze wstawieniem. Każde szkło korekcyjne jest docinane/szlifowane z takiego dużego okrągłego i to jest jedyny standard ;-).