Marcin4240p Posted November 6, 2011 Report Posted November 6, 2011 Witam, mam takie pytanie jakiego Auga kupić ? Max 800zł. Na co zwrać uwagę przy kupnie, a i jak jest róznaca miedzy chinczykiem a markowym karabinem? Przeczytałem juz jeden temat na tym forum i jakos nadal nie wiem jakiego wybrać. Quote
sledz Posted November 6, 2011 Report Posted November 6, 2011 O różnicach między chińskim a markowym masz tu: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/52682-replika-markowa-czy-chinska/ pamiętaj jeszcze, że o przewadze tych pierwszych są przekonani ci, który nie mieli styczności z drugimi. Co do AUGa, mam już drugą sztukę Classic Army i jestem bardzo zadowolony - strzela celnie i daleko, nic się nie psuje (*). Kilka zdań więcej napisałem tutaj. Na allegro można znaleźć z kilkoma magazynkami i baterią za 400-500 zł - sam takiego kupiłem i jest ok. * oprócz przedniej rączki, która prędzej czy później złamie się w każdym, ale bez niej też trzyma się wygodnie. Quote
Stalker Posted November 6, 2011 Report Posted November 6, 2011 AUG JG jest dobry w stoku, przy tuningu bywają problemy, głównie z powodu kiepskiej jakości plastikowego body, które się rozłazi. Może teraz to poprawili, ale ja w swoim miałem dużo problemów. Quote
Marcin4240p Posted November 6, 2011 Author Report Posted November 6, 2011 A gdze i za ile moge kupić Aug-a od TM? Quote
Marcin4240p Posted November 6, 2011 Author Report Posted November 6, 2011 (edited) Chyba zrezygnuje z tego AUG-a od TM bo jedyny jaki widziłem był za 950zł w SpecShopie a ,w dodatku jest juz nie dostępny. Edited November 7, 2011 by arend Quote
Bart_Forrester Posted November 6, 2011 Report Posted November 6, 2011 O różnicach między chińskim a markowym masz tu: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/52682-replika-markowa-czy-chinska/ pamiętaj jeszcze, że o przewadze tych pierwszych są przekonani ci, który nie mieli styczności z drugimi. A jeśli ktoś miał tyle samo "styczności" z tym, i z tym? To wtedy MUSI powiedzieć, że markowe są lepsze? Wybacz, ale np. kałachów ICSa, czy jego emek w wersji universal nikomu bym nie polecił. Za to AK Boyi (czy ewentualnie nowe Cymy) z czystym sumieniem. Więc nie generalizujmy, bo chińskie repliki już dawno dogoniły markowe w wielu przypadkach, a tym bardziej w stosunku cena/jakość. Quote
arend Posted November 7, 2011 Report Posted November 7, 2011 Ale Lesiu AUG niestety jest lepszy. Jakość wykonania TM jest nieporównywalna z tym od JG. AUGa JG niestety trzeba poprawiać. Szczególnie dyszę i komorę hopa. Quote
Bart_Forrester Posted November 7, 2011 Report Posted November 7, 2011 Akurat AUG tak, ale ogólne generalizowanie w przypadku replik już się nie sprawdza. Quote
arend Posted November 7, 2011 Report Posted November 7, 2011 A myślisz że dlaczego popieram Cię w chwaleniu serii Rk, a nie piszę że tylko TM czy CA ;p. Wiem że chińskie repliki są różne, ale w przypadku AUGa replika TM jest klasą samą dla siebie, a chińczyki są tylko namiastką. Quote
Recommended Posts