Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

u nas w warszawie na odolanach (wola) stoi kupa wagonow osobowych i to zwyklych kolei pkp sa tam wagony 1 i 2 klasy oraz wagony warsa niestety sa one zawalone smieciami takimi jak scianki wewnetrzne wagonow i inne czesci kolejowego taboru pozatym zabawa w takim miejscu szybko sie nudzi z racji malego wyboru scenariuszy wiec jesli takich wagonow nie polaczy sie z czyms innym ( np jakis wiekszy budynek, wiekszy teren) to taka gra nie ma sensu (tam teren wokol jest maly i jest tylko jeden wzglednie maly budynek pietrowy). Widzac fotke tegoz wagonu kolejki waskotorowej doszeldem do wniosku ze powiedzmy szturm na taki wagonik bylby nudny gdyz jest on niewielki w porownaniu do wagonow pkp (na odolanach stoja cale sklady) tak wiec moim zdaniem strzelanka w takich warunkach szybko by sie znudzila. JEst to jest to jednak moje skromne zdanie, w wypowiedzi kierowalem sie swoimi doswiadczeniami w zabawach asg z uzyciem taboru kolejowego. Pozdrawiam

• 4 months later...
Posted

Kiedys widzialem ze ktos wypozyczal bodajze mi8 :) ...jakby to polaczyc,pociag i heli to juz naprawde realna rozgrywka wychodzi...dobrze ze sa tacy ludzie co wynajmuja takie rzeczy tylko szkoda ze nie wszedzie :?

Posted

mzoesz miec problemy ze smiglem w takim terenie - z tego co wiem to trasa przelotowa przez wawe idzie przez wisle. reszta na "papier" leci :] - tak mi jakis czas temu tlumaczyl pilot. nie wiem czy sie to zmienilo - ale nie sadze

• 2 weeks later...
Posted

mysle ze wynajecie mi8 to pozarlyby was koszty, z reszta by sie desantowac na linie trzeba przejsc odpowiednie przeszkolenie (jakby ktos sie czepil z palca tego nie wyssalem, poprostu doswiadczenie :) )

Posted

pozatym - w wiekszosci mi2 oraz 8 cywilnych zaczepy do lin sa zdemontowane. wiec sama idea zjazdu juz zaczyna odpadac. do tego przez furte tylnia to tez watpie by ktokolwiek.

z tego co pamietam to byly tylko zaczepy w mi2 ktore mozna bylo wykorzystac. (bezpiecznie)

• 3 weeks later...
Posted

A pozwolenie na strzelanie na wagonach od odpowiedniego Dyrektora macie?????

U nas, jak sobie raz postrzelaliśmy na wagonach to okazało się, żę teren należy do jednej spółki PKP, wagony na nim do innej a wszystkiego tego pilnują SOK-iści.

Z nami taki jeden SOK-ista to nawet chciał "pobiegać i pooglądać" ale drugi był służbistą i wszystkich najpierw spisał a później kazał "wyp...dalać".

Posted
ze istnieje mozliwosc wynajecia pociagu i zrobiania scenariusza z jego wykozystaniem :)

Wojtek skoro istnieje możliwosć LEGALNEGO wynajęcia to i pozwolenia są, nie ma to nic wspólnego z wbijaniem sie cichcem na teren pkp żeby sobie "popykać", btw rozmowa(dość zamierzchła) była o zlocie- nie wyobrazam sobie obecnie zeby 200osób "na jana" szło postrzelać gdziekolwiek...

• 1 month later...
Posted

Ja osobiscie jestem wolontariuszem na GKW ( Górnośląskie Koleje Wąskotorowe ) .

Jeśli by pogadać z prezesem to mysle, ze nie bylo by problemu z wynajeciem malej lokomotywy Wls50 ( aktualnie remontowana .. poki co nie jest do konca sprawna) + paru wagonikow.

( oczywiscie jest tez duza rumunska lokomotywa Lxd2 ... ale pali duuuuuzo wiecej wiec koszty by byly rowniez duzo wieksze. v max 40 km/h z sporym skladem. )

Problemem moze byc to ze jej predkosc konstrukcyjna to chyba 15km/h

Pali ona jakies 40l na 100 km ( wbrew pozorom wcale nie tak duzo )

Wiec sciepa na rope + wynajecie i strzelać się :lol:

o .. i jeszcze trzeba dodać, że na trasie waskotorowki są dolomity ... Pare starych budynkow = ciekawy scenariusz

Posted
u nas w warszawie na odolanach (wola) stoi kupa wagonow osobowych i to zwyklych kolei pkp sa tam wagony 1 i 2 klasy oraz wagony warsa niestety sa one zawalone smieciami takimi jak scianki wewnetrzne wagonow i inne czesci kolejowego taboru pozatym zabawa w takim miejscu szybko sie nudzi z racji malego wyboru scenariuszy
Widowmaker, a czy to aby jest legal? I w jakie składy są ustawione te wagony? Bo taki "pociąg" 6 wagonów albo więcej to już ciekawa "arena" do CQB - jakieś przebicie się do końca, rozbrajanie bomby albo coś.
Posted
Ja osobiscie jestem wolontariuszem na GKW ( Górnośląskie Koleje Wąskotorowe ) .

Jeśli by pogadać z prezesem to mysle, ze nie bylo by problemu z wynajeciem malej lokomotywy Wls50 ( aktualnie remontowana ..  poki co nie jest do konca sprawna) + paru wagonikow.

( oczywiscie jest tez duza rumunska lokomotywa Lxd2 ... ale pali duuuuuzo wiecej wiec koszty by byly rowniez duzo wieksze. v max 40 km/h z sporym skladem. )

Problemem moze byc to ze jej predkosc konstrukcyjna to chyba 15km/h

Pali ona jakies 40l na 100 km ( wbrew pozorom wcale nie tak duzo )

Wiec sciepa na rope + wynajecie i strzelać się  :lol:

o .. i jeszcze trzeba dodać, że na trasie waskotorowki są dolomity ... Pare starych budynkow = ciekawy scenariusz

jak dla mnie to wynajęcie kolejki (jako miłośnika kolejnictwa) równa sie z jechaniem i podziwianiem widoków zza okna a nie strzelania sie w pociągu