Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Otrzymałem M4 PJ BI-3581. Sczerze to dokładnie nie wiem jaki to jest karabin, pudełko Dboys bi-3581, a na aukcji podane PJ bez modelu. Nie mam baterii w zestawie (jest to nie ważne, ponieważ wiedziałem o tym), chciałbym wiedzieć jakie napięcie ma być do baterii którą będę kupował. Raczej 8.4V/9.6V, proszę nie pisać abym wszedł na google.pl bo nie znalazłem nic nt. tego, dlatego piszę tutaj

Edited by anymorez
Posted

A przy większym rofie jest szansa że coś mi puści? Muszę być pewien ze będzie się sprzęt trzymał i nic się nie będzie działo. Wymieniony cylinder i tłok, na lepsze C&A

• 2 weeks later...
Posted

Odkopię temat i nie z edytuje poprzedniej odpowiedzi.

Dziękuje bardzo "idiotom" którzy stwierdzili, że na stocku i batce 9,6V nic się nie stanie. I teraz *** może panowie mi pieniądze oddadzą? Poszły dwa zęby w osobnych zębatkach i nie strzela. Alee nieee! tak, tak będzie szło, bez problemu. Takiego wała ...

Radzę powstrzymać nerwy na wodzy i solidnie przemyśleć napisanie kolejnego posta, bowiem może się to skończyć urlopem od forum.

Musisz zdawać sobie sprawę, że replika replice nierówna i to, że jednym działa replika w konkretnej konfiguracji, to nie oznacza, że innym też będzie. /LgN

Posted

Po pierwsze do odkopanie po 10 dniach to nie odkopanie...

Po drugie, najwidoczniej kupiłeś szajs jakich mało skoro na batce 9,6 V ci zębatki poszły. Zainwestuj w lepsze i wsadź 9,6 V najlepiej ;)

Posted

Oj Beryl ale z Ciebie "idiota" jak mogłeś NIE przewidzieć ,że mu puści tłok ?!? Och ! Co my teraz zrobimy ?

Może zrzućmy się mu na ten tłok i przeprośmy ,że żyjemy ?

A tak na poważnie: Wydaje mi się kolego ,że sam jesteś "idiotą" i jeśli masz się w ten sposób tu wypowiadać to może lepiej opuść to "złe" forum.

Pozdrawiam i życzę mniej nerwów.

Posted (edited)

Dodam, że Boyi do niektórych replik stokowo dawało baterie 9.6. Miałeś pecha kolego, bo w wypadku 9.6 dobrze ci wszyscy radzili. Trzeba było raczej poczytać o tym, jak często padają M4 Boyi, zanim zainwestowałeś w ten "sprzęt".

Natomiast Beryl proponując lipo 11.1 istotnie przeszarżował, do M4 Boyi w życiu nie pakowałbym tak morderczej baterii. W ogóle po co 11.1 w czymś co ma sprężynę 120? :zastanawia:

EDIT: widzę, że ten Boyi był "tuningowany". Pewnie ktoś źle poskładał gearbox i dlatego strzelił.

Edited by Stalker
Posted

mam boyi bi-3981 i przez kilkanaście strzelanek działał na lipo 11.1 1200 mAh, 100% stock i rof na tej baterii około 25k/s, jedyne co poszło to plastikowe łożyska. teraz wróciłem do 9,6 firefoksa 1500mAh i tak działa pieknie na M120

Posted

Oj Beryl ale z Ciebie "idiota" jak mogłeś NIE przewidzieć ,że mu puści tłok ?!? Och ! Co my teraz zrobimy ?

Może zrzućmy się mu na ten tłok i przeprośmy ,że żyjemy ?

Ależ oczywiście, że przewidziałem i z czystej wrodzonej a częściowo także nabytej złośliwości kazałem mu zamontować 9.6 żeby mu replikę szlag trafił.

PS. Moje G36, obecnie półtora roku, najpierw na 9.6V, od roku na 11V, w zeszłym tygodniu poszło do rozbiórki - mimo tak "morderczej" batki, nie było śladu zużycia. No, ale jak się kupuje Boyi :P