Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Poszukuje takiego Data Loggera GPS w przystępnej cenie, jako urządzenie a nie program do tel kom.

Może przy okazji spełniać funkcje gps posiadać kompas itd

Miłym dodatkiem było by zasilanie na zwykłe baterie oraz by współpracował z mapami z googla ale nie jest to wymóg - ważne by pokazywał przebytą trase na mapie.

Ktoś może coś polecić, miał z czymś styczność?

Temat może wydaje się oczywisty ale nie wydam 1000 zł na urządzenie które będzie jeszcze robić kawę i podawać ciasteczka a interesuje mnie coś co włączę i będzie sobie działało.

Posted

Używam czegoś takiego: LINK. Zasilane z aku (który jest łatwo dostępny), ładowane przez USB, konfiguracja i dostęp do zapisanych punktów też przez USB. W zestawie powinien być soft.

Ma to bluetootha co umożliwia sparowanie z komórką, ale o ile pamiętam to to też potrafi samodzielnie działać, czyli zapisywać punkty jak złapie satelitke.

Posted

Zakładam że przebytą trasę chcesz przeglądać w domu przy komputerze, a nie w terenie do analizy - jeśli się nie mylę - to to może ułatwić życie : http://www.everytrail.com .

Z mojego Garmina bez problemu przerzuca sam dane, i nakłada na google maps wraz z informacjami o prędkości wysokości itd itd.

Posted

@Hannon - tak - po przebytej drodze na spokojnie w domu sprawdzić i przejrzeć czy też analizować.

Ogólnie wiem że jest to temat rzeka - znalazłem Holux GPSport GR-241 i sądzę że na niego się zdecyduje - chyba że ktoś po nim pojedzie to zweryfikuje swój zakup ;)