nikill Posted November 1, 2011 Report Posted November 1, 2011 sr25 od jg czy od a&k które lepsze ? i jeszcze mam pytanie czy w obu replikach jest przedłużony gb v.2 ?? gdzie można kupić do tego gb części ? oraz czy te gb są trwałe ? Quote
nikill Posted November 1, 2011 Author Report Posted November 1, 2011 Chciałbym dodać jeszcze do porównania replikę sr25 od acm jeśli można :-) Quote
LogaN Posted November 1, 2011 Report Posted November 1, 2011 ACM - All China Made - to nie jest producent tylko worek z chinolami. Mogą się do niego zaliczać zarówno A&K jak i JG, choć częściej A&K. Przeczytaj tematy poświęcone obu replikom i samemu wyciągnij wnioski. Quote
DobryDobrodziej Posted November 1, 2011 Report Posted November 1, 2011 Witam. Na początek powiem, że temat był w interwale już ze 100 razy... ale Znaj dobre serce. O JG nic mi nie wiadomo, ale AK ( i PJ, bo to identyczne konstrukcje ) ma przedłużony GB w wersji 2 a części do tegoż boxa są dostępne w wielu sklepach w niedużym nakładzie. Dodam też, że niektóre części są takie same dla przedłużonej, jak i dla zwykłej 2-jki. Co do części niestandardowych to są to na pewno zębatka tłokowa ( ma więcej zębów ) i tłok ( jest dłuższy ). Nie wiem jak jest z pozostałymi komponentami bo kolega serwisant składa mi moje SR. Wiem też że GB w chińskich Stonerach są dość mocne ( wszak przednia ścianka GB ma ponad 4 mm grubości ) ale w moim PJ urwało się jedno z "uszek" trzymających głowicę cylindra oraz kilka zębów od zębatki tłokowej że o zębach tłoka nie wspomnę ( przy mocy repliki 480 fpsów ). Teraz mam GB ClassicArmy oraz łożyska CA i jest ok ( moc 520 fpsów, łożyska helikalne, tłok aluminiowy ). Quote
nikill Posted November 1, 2011 Author Report Posted November 1, 2011 Ok, mam jeszcze jedno pytanie: czy do replik tego karabinu podchodzą magazynki od zwykłych m4/m16 czy są jakieś specjalne magi ? Quote
SnajperSWD Posted November 1, 2011 Report Posted November 1, 2011 Inne magi bo m4 ma 5.56 a SR25 7.62 NATO (szersze) Quote
Recommended Posts