Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Szykuje się do zakupu nowej repliki i mam do wydania jakieś 800 zł. Jak na razie moim faworytem jest CM.050A. Czytałem o niej trochę i wydaje się być porządną repliką. Czy za tę cenę można kupić coś lepszego? Do nowego karabinka chce kupić nowy aku, lufę precyzyjną oraz gumkę hu. Chciałbym abyście mi coś doradzili :) I czy istnieją jeszcze jakieś możliwości taniego tuningu?

Pozdrawiam :)

Posted

Witaj,

Skoro masz odpowiednie fundusze, to pierwszą rzeczą którą powinieneś kupić (ważniejszą nawet od samego akumulatora) jest ładowarka mikroprocesorowa. Jest wygodna w użyciu, szybka w ładowaniu i potrafi wycisnąć z akumulatora nawet 100% więcej niż standardowa ładowarka dołączana do replik. Nie mówiąc już o tym, że wydłuża żywotność akumulatora. Koszt taniej, a dobrej ładowarki mikroprocesorowej to około 150 złotych (IMAX B6 + zasilacz).

Replika jest w porządku, choć na Twoim miejscu wolałbym CM.040/048. Ale to głównie kwestia estetyki i indywidualnego wyboru. Replika, którą wybrałeś może nie być dobrze wyważona (ale od razu mówię - nie miałem jej nawet w rękach).

EDIT:

A możliwością taniego tuningu jest właśnie gumka hop-up i (już mniej taniego) lufa precyzyjna. Z tańszych - możesz wziąć Guardera / Systemę. Z droższych - Prometheus / KM-Head.

Tylko wtedy musisz używać już wyłącznie kulek dobrej jakości (G&G, Guarder, Madbull).

Pozdrawiam.

Posted

Wielkie dzięki o taką odpowiedź mi chodziło :) Jeszcze tylko kilka pytań. Czy lufy madbulla byłyby dobre? I czy w CM.050 jest ten sam silnik co w 048? Jeśli chodzi o ładowarkę to kupię B6 tylko jaki dobry akumulator mógłbym wsadzić do AIMS'a?

Posted

Używałem CM.050A przez 1,5 roku i muszę powiedzieć parę rzeczy:

-selektor trybu ognia (jeśli kupisz z EBB licz z tym ze korpus tak się trzęsie podczas strzału na auto ze spada na semi)

-bateria stockowa (do wymiany po 3 ładowaniach, tak samo jak ładowarkę,stock nie mógł uciągnąć EBB)

-silnik (miałem duże problemy z jego regulacją,wymieniałem 2 razy śrubę)

-kolba (dobrze trzyma się w gnieździe,lecz po czasie zaczęła latać góra dół w drobnym stopniu)

-montaż do zawieszenia przy korpusie (łatwo się wygina musiałem go parę razy wyginać)

+zasięg(przy dobrze ustawionym HU nawet 46m celnego przy bezwietrznej pogodzie,50m max na 0,25g)

+waga(nie odczuwa się dużego ciężaru przy dłuższych rozgrywkach)

Za tą cenę moim zdaniem karabin jest nieopłacalny,tak jak napisał kolega wyżej lepiej coś z serii 040/48, chyba że poszperasz w komisie i wyrwiesz jakąś emeczke CA za małe pieniądze

Pozdrawiam

Posted
Wielkie dzięki o taką odpowiedź mi chodziło :) Jeszcze tylko kilka pytań. Czy lufy madbulla byłyby dobre? I czy w CM.050 jest ten sam silnik co w 048? Jeśli chodzi o ładowarkę to kupię B6 tylko jaki dobry akumulator mógłbym wsadzić do AIMS'a?

Lufy Madbulla to swego rodzaju loteria - jedni są z nich bardzo zadowoleni, inni mniej. Ja również mam jeden egzemplarz lufki Madbulla (właśnie do AK) i owszem - polepsza skupienie, ale nie tak bardzo jakbym się tego spodziewał po innych lufach w cenie 100-150 złotych (Systema, Guarder).

Silnik chyba ten sam będzie, ale dla pewności zapytaj w temacie poświęconym tej replice.

Jeśli od samego początku będziesz ładował akumulator dobrą ładowarką (IMAX B6), to jest szansa, że będzie on wystarczał. Jeśli nie wystarczy - wtedy możesz pokusić się o jakiś akumulator Li-Po (pod warunkiem, że będziesz miał tą ładowarkę!). Ceny są niskie, a satysfakcja nierzadko gwarantowana ;).

Gumka hop-up - zielona G&G, przezroczysty Guarder lub Systema Energy. Ja mam w większości replik Systemę i nie narzekam.

Pozdrawiam.

Posted

Karabin nie jest nowy, lecz w stanie jak nowy:) Przedwczoraj został dokładnie przetestowany przez mojego znajomego na strzelance, na sprężynie M125 i śmiga jak szalony.

Gwarancja pisemna 3 miesiące:)