ProjecT Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 Witam serdecznie. Jestem początkującym hobbystą AirSoftGun'u i szukam odpowiedniego pistoletu dla siebie. Interesuje mnie celność i długi zasięg(jak z resztą każdego ;D). Uparłem się na broń krótką, ponieważ jest małą i wygodna. Upatrzyłem sobie ciekawą zabaweczkę- Krótki opis: - producent: Umarex - materiał: abs+ metal - zasilanie: kapsuła Co2 - pojemność magazynka: 17 BB - długość lufy: 100 mm - długość całkowita: 203 mm - waga: 510g - system Hop-up - oryginalne oznaczenia Heckler & Koch - zasięg skuteczny: około 30-35 metrów - bardzo duża energia początkowa: < 2 Joule Miał juz ktoś kiedyś styczność z tą repliką? Jeśli nie to jaki pistolecik polecacie? Czy Co2 jest lepsze od gg? Pozdrawiam;)
sylwero Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 Ja miałem styczność, według mnie to jest potwór i tym bardziej dla początkującego się nie nadaje bo można komuś niechcący krzywdę zrobić.
Guest gecko123 Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 Kup lepiej sobie na przykład MP5k/PDW, łączy kompaktowość pistoletu z wieloma zaletami długich AEGów. Naprawdę, latanie z pistoletem nie będzie satysfakcjonujące.
ProjecT Posted October 31, 2011 Author Report Posted October 31, 2011 jakoś nie mam przekonania do karabinków;/ chciałbym na początek cos krótkiego, ladnego i niezawodnego.
Guest gecko123 Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 Powiem Ci tak, mój AEG jest w naprawie i latałem z boczniakiem. Nie fajnie. Nie ten zasięg, nie to skupienie. Do tego zawodność w niskich temperaturach. Do tego mi się gorzej celuje pistoletem, pewniej jest się "przytulić" do kolby. Naprawdę, jeśli chcesz coś krótkiego to weź MP5k, P90, czy inne PM o podobnych wymiarach, zobaczysz, kolba się przyda. Do tego możliwości rozwoju są inne. Rozumiem, że chcesz być jak James Bond i ratować świat używając pistoletu, jednak to tak nie działa. Zobaczysz, że na strzelankach będziesz odstawał od kumpli z większym zasięgiem i trybem auto.
NeOcRoN Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 G36C - za 250pln można na alledrogo wyrwać używkę w nie najgorszym stanie.
Recommended Posts