Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ja nie wiem czy czasem dużych luzów nie będzie... :/ Czasami w boju są, a co dopiero przy dwóch różnych frontach... Ewentualnie za ciasny będzie, chociaż to mniejszy problem, bo zawsze podpiłować można...

Posted (edited)

Krótki powrót do butów :P Desantów skasowałem 5 par w tym 1 służbowe w ciągu ostatnich 8 lat :P Posiadałem w między czasie jeszcze Altamy Jungle [ przeżyły 3 sezony katorgi ] , Combaty Belleville [ 3,5 sezonu] i nadal mam Altamy Desert od 2 lat :)

Desanty to jakaś masakra, miałem i Protektory , i Wojasy i Demary - rok czasu i papa...ja butów tych używam na co dzień w mieście , na stoczni , na statku oraz na wypadach na poligon. Najwygodniejsze buty jakie miałem w życiu to właśnie Deserty oraz Combaty. Nic mi się nie odkleiło ani nie pękło [ no dobra - w końcu combaty przegrały ze stocznią , ale to się nie liczy ].

Nie uwierzę więc w "nie-do-zajebaność" desantów. Do tego dochodzi rozczłapywanie się józefów, oraz tragiczne wrażenia po przejściu zaledwie 8-10 km

Inna bajka że teraz zamówiłem sobie górskie wz.024 od SPWiS Gdynia... ciekawe co to będzie za cudo i jak szybko to wyklnę :P

Edited by mg34
Posted

Mi się udało skatować dwie pary desantów, używane codziennie. Teraz natomiast katuję bellevillem, które kupiłem co prawda używane,m ale spisują się znakomicie - wypadają lepiej niż desanty. A niedługo test przejdą Demary Pustynne :icon_biggrin:

Posted (edited)
Nie uwierzę więc w "nie-do-zajebaność" desantów.

Nic nie jest nie do zajechania. Ja swoje miałem przez 3 lata w szkole wojskowej, ciągle musztra, często jakieś zadymy, bieganie etc. Do tego 2 tygodniowy poligon, przy 30C gdzie niemalże się z nimi zrosłem. Po szkole używane na strzelankach... Lecz, ze szkolnego przyzwyczajenia- zawsze pastowane i czyszczone. Może i masz rację, jak bierze się je do pracy / na budowę etc, to za długo nie pożyją. Ale to chyba jak wszystkie.

Wygoda- pozostawia wiele do życzenia, lecz kupione o pół rozmiaru większe, z odpowiednimi wkładkami i skarpetami, do tego rozchodzone- dają radę.

Edited by Jacek GROT
Posted (edited)

swego czasu znajomy z MZW miał i chwalił , ale to były pierwsze partie tych butów. Kumpel co kupił gromiaki ze 2 zloty temu nadal chodzi w nich , a używa je na co dzień... ale z drugiej strony kumpeli odkleiła się podeszwa przy sporadycznym użytkowaniu po niecałych 3 miechach...

Mam magiczny dylemat :P brać buciki wz.128 od Wojasa czy Demary ? wiem że badziewie , ale na wz.933 nie mam co liczyć z uwagi na fundusze. Wz.128 mogę mieć za 120-130 pln.

Pytam bo oddałem te wz.024 co kupiłem. BADZIEWIE , dno totalne. Niby nowa partia. Ale to co dostałem to dno. Nawet zdjęć nie chciało mi się robić. Podeszwa twarda jak z deski , cienka jak nie wiem - pękła by szybko. Do tego koszmarna jakość szwów... o nitowaniu przelotek nie wspomnę. Dobiciem była wyściółka gorsza niż w "trekingach" z bazaru.

Edited by mg34
Posted

Pisałem z 2 osobami. Jak dobrze pójdzie to niedługo urośniemy w siłę. :biggrin:

mg34 - Co z Twoją ekipą. Ogarnęliście się już, czy proces przejścia na panterę i unifikacji nadal trwa ? :icon_razz2:

Zresztą trzeba by w końcu jakoś wypromować F.R.W.P. Bo obecnie mało o nas wiadomo. Więcej osób kojarzy daną ekipę, niż formację. Ale myślę, że pomału do przodu, uda nam się przebić i stać bardziej ogólnopolska formacją. Walnie się jakieś materiały promocyjne. W sprawozdaniach i na imprezach będzie się wspominać o FRWP i powinno być znacznie lepiej :D