Meche Posted October 26, 2011 Report Posted October 26, 2011 M4 G&P z standardową komorą HopUp. Magazynki jakie mam: 1. Mid g&p - podaje jak szalony, 0 zacinek 2. 3 magazynki MAG plastikowe, mid-cap - wszystkie mają przerwy w podaniu, strzelam ciągłym: 5 kulek wyleci i muszę poklepać magazynek zeby znowy podawał i tak co chwile :/ 3. 4 nowiutkie mid-capy STAR, plastikowe, pojemność 85 kulek - to samo co przy MAGach, wypluje kilka kulek i zacinka, poklepie magazynek, wypluje kilka kulek :/ Denerwujące. Czasem to mam wrażenie, że ta replika z powodzeniem udaje prawdziwe M4 w ilość zacięć. Myślałem, może magazynki są brudne i wyczyściłem midy MAGa, ale to nie pomogło. Nowiutkie Stary też jakoś nie chcą współpracować. Swoja drogą to jak Wy czyścicie plastikowe magazynki? Quote
dj_drops Posted October 26, 2011 Report Posted October 26, 2011 Mam identyczny problem, tylko że z M16 G&P - real Magpul - 5/10 podaje ok - mid G&P - 5/10 podaje ok - mid SRC - 8/10 podaje ok te same magi u kumpla w M4 podaje 10/10 i już mi ręce opadają bo nie mam pomysłu Quote
Nath Posted October 26, 2011 Report Posted October 26, 2011 Miałem takie objawy w swoim G&P przy felernych kulkach. Potem się okazało, że 3/4 paczki było do wywalenia, bo jakieś połamusy się trafiły (a niby Guarder daje radę). Quote
dj_drops Posted October 26, 2011 Report Posted October 26, 2011 Jedyne kulki jakie mam pod ręką to Bioval, co nie zmienia fakty że w mojej emce nie latają a u kumpla bez problemu Quote
LogaN Posted October 26, 2011 Report Posted October 26, 2011 Meche, jakich kulek używasz? O firmę mi chodzi, rzecz jasna. Testowałeś te magazynki w innej replice? Quote
SaintPierre Posted October 27, 2011 Report Posted October 27, 2011 Nie wiem czy pomogę bo nie mam emki G&P. Ale miałem podobny problem po wymianie komory hu na ultimate - okazało się, że gumka i lufa były za mocno wciśnięte w komorę i to powodowało zacinanie się kulek. Quote
Nath Posted October 27, 2011 Report Posted October 27, 2011 Problem imho leży w magazynku, nie w samej replice. Quote
Meche Posted October 27, 2011 Author Report Posted October 27, 2011 Kulki to Guarder 0.2g, miałem też Excele 0.23,0.25 i było to samo Quote
Piec Posted October 27, 2011 Report Posted October 27, 2011 Kulki P&J 0.25, magazynki BOYI'a (low capy 60 kulek). Gniazdo podklejone trzema plastrami taśmy izolacyjnej od strony spustu i zero zacinek, a magi siedza ciasno. Quote
Meche Posted October 29, 2011 Author Report Posted October 29, 2011 (edited) Ktoś miał podobny problem? Moze jest jakieś rozwiaznie? W niedziele na strzelance sprawdzę magazynki na innych replikach. EDIT: Dzisiaj troche przy tych magach posiedziałem, problemem jest łączenie miedzy komora HopUp a kominem magazynka. Po włożeniu magazynka do gniazda, on trochę opada (2mm) i tyle wystarczy zeby blokada w magazynku sie przesunęła i zablokowała podanie kulek. Komora HopUp ma już troche wytarte gniazdo w miejscu blokady magazynka :/ Nie mam na razie jak zrobic zdjęć, jak przyjdzie karta pamieci to wrzucę. Trochę pomaga podklejenie gniazda od zwalniacza magazynka w magu Star'a. No nic to jutro będę musiał na strzelance trzymać magazynek i dociskać go w górę, w kierunku komory. Czyli jednak nie jest to wina kulek Edited October 29, 2011 by LogaN Quote
dj_drops Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 u mnie niestety dociśnięcie maga nie pomaga, może bardzo minimalnie - ale dalej to nie jest akceptowalne. W tym tygodniu mam nadzieje że się okaże co było/jest problemem u mnie - narazie obstawiam komorę Quote
Recommended Posts