Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oznaczenia frezem, takim bardzo małym, w szlifierce modelarskiej. Najpierw obrobiłem odpowiednie zdjęcie oznaczeń oryginalnych tak, by widać było tylko kontury napisów, następnie wydrukowałem to, przykleiłem i po śladach nakreśliłem z grubsza kontury. Na sam koniec ze zdjęciem w ręku bawiłem się nad wykończeniem.

• 2 weeks later...
Posted

Dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedź - też muszę zrobić coś podobnego, bo w tej chwili przedłużenie lufy zewnętrznej jest jakimś cudem skrzywione w lewo, co powoduje również skrzywienie lufy wewnętrznej. Nie przeszkadzało mi to do czasu, gdy korzystałem tylko z kolimatora, gdyż można było go odpowiednio wyregulować i trafiało się w punkt. Teraz, jednak, przy zamontowaniu rączki transportowej z lunetką - okazuje się, że lunetka ta ma za mały zakres regulacji i nie da się jej wyregulować pod tę krzywą lufę :/

• 4 weeks later...
Posted

Czy ktoś z was ma zamontowany adapter do magazynków serii M? Interesują mnie kwestie użytkowe, czy magi sa luźne, czy wypadają samodzielnie, jakich firm się sprawują dobrze - po prostu wasze spostrzeżenia i uwagi - pomijam kwestię wizualną

Posted (edited)

Aż się prosi o niską szynę, zamiast tej optyki. :D Zwolnij Siri bo niedługo zrobisz z tej gieni coś na kształt świdra. :)

To już wersja finalna. Optyka jest taka jaką zawsze chciałem - przy szybkim celowaniu używam koli, a jak chcę trochę pokampić, to lunetka jest niezastąpiona. Przydałby się jednak nieco mniejszy kolimator, np. Aimpont Micro. Edited by siridar
  • 4 weeks later...
Posted

Czy długi, przedni chwyt od CA będzie pasował do gietki wersja C od JG ?

Będzie - u mnie pasuje bez problemów, ma tylko ciut inna fakturę od faktury JG (bardziej szarawy jest).