ebola Posted October 24, 2011 Report Posted October 24, 2011 Witam Nie wiem czy dobrze się wstrzeliłem jeśli chodzi o dział, ale mam problem z podłączeniem zestawu słuchawkowego do pmr maxcom, binatone, dewalt o symbolu mr 250. Wygląda to mniej więcej tak: http://www.sklep-presto.pl/product-pol-13679-Krotkofalowki-Binatone-MaxCom-MR250.html Prosty model, ale jak na moje potrzeby wystarczający. Do krótkofalówek pasuje zwykły jack, ale po podłączeniu jakiejkolwiek słuchawki/mikrofono-słuchawki pmrka cały czas nadaje (święci się lampka/busy). Obecnie mam zestaw na mini-jacka i będę musiał zastosować jakąś przejściówkę. Przymierzałem kilka w sklepie elektronicznym, ale za każdym razem to samo, cały czas nadaje... Podobnie inne zestawy, które próbowałem w komisie z telefonami, nokie, samsungi, motorole - to samo. Jeśli ktoś posiada ten model, lub miał z nim do czynienia to proszę o radę, czy jest jakaś technika podłączenia słuchawki, czy wymagany jest jakiś konkretny dedykowany zestaw?? Wydaje mi się, że skoro jest gniazdo jacka, to każdy zestaw powinien współpracować z urządzeniem. U znajomego trzeba najpierw wybrać VOX, wyłączyć radyjko, podpiąć zestaw i wszystko działa. U mnie podobna kombinacja nie przynosi efektu. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi... Dzięki z góry i pozdrawiam! Quote
Recommended Posts