Marcin_BM Posted October 21, 2011 Report Posted October 21, 2011 Mam taki dość dziwny problem z butami, ogólnie to z każdymi jakie miałem było tak samo czy z magnumami czy desantami a teraz z batesami m9. Mimo tego że wszystkie te buty były wygodne (poza desantami) to działa się jedna dziwna rzecz tj. strasznie gniotły w kostkę w miejscu zgięcia w momencie chodzenia, skóra buta zagina się do środka. Jak były dobrze zawiązane to gniotły jak luźno to wiadomo obtarcia itp. Wiem że but musi się dopasować ale np z magnumami nigdy to się nie udało. Rozmiar zawsze dobrze dobierany, żadnych problemów w innej części nogi. Quote
Guest (ID:6452) Posted October 22, 2011 Report Posted October 22, 2011 Skoro miałeś to w KILKU parach butów to wnioskuję, że nietypową stopę musisz mieć. Spośród kilku par butów które miałem w ciągu ostatnich lat- problem ten wystąpił tylko raz i przeszedł w trakcie rozchodzenia. Wiem o co chodzi, skóra zamiast zaginać się "na zewnątrz" zagina się "do środka". Paskudnie boli :D. Zegnij je tak jakbyś zginał nogę w kostce, popraw skórę na zewnątrz żeby się zaginała, nasącz delikatnie spirytusem w tym miejscu i zostaw tak aż wyschnie. Potem to miejsce (cały czas zgięte) wypastuj dokładnie i kilkukrotnie. Po takich zabiegach skóra powinna już utrzymac odpowiedni kształt i powinna w przyszłości zginac się prawidłowo. Albo idź do szewca i o to zapytaj. Quote
Recommended Posts