Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, mam spory problem.A więc jestem praworęczny, a nie zamknę lewego oka zeby prawe było otwarte,i muszę strzelac z lewego ramienia co sprawia mi trudność. Moze mi ktoś pomóc albo doradzic. Z góry dzięki wielkie. (jestem snajperem jakby co)

Edited by arend
i co ja mogę tu jeszcze napisać
Posted (edited)

(...)a nie zamknę lewego oka zeby prawe było otwarte,i musze strzelac z lewego ramienia co sprawia mi trudnoś.(...) Z góry dzięki wielkie. (jestem snajperem jak by co)

Spróbuj zamknąc lewe oko palcami :wink: , a jak nie , to weź naklej taśme samoprzylepną na powiekę - to już na pewno będzie zamknięte lewe oko :biggrin:

Perski weż włóż głowę do pralki proszę. Może odwiruje głupoty i pomoże na przyszłość

Arend

Edited by arend
Posted

Da się strzelać z lunety bez zamykania oka, ewentualnie jak bardzo to przeszkadza, przysłaniać jedno oko, czy to na stałe zamocowaną przysłoną dla lewego oka na replice, czy zamontowanej na okularach/goglach.

Posted

Ja przy strzelaniu nie zamykam drugiego oka i to nieważne czy przy lunecie, czy przy robieniu zdjęć aparatem. A jak przeszkadza i nie chcesz się przyzwyczaić, to przyczep kawałek tekturki do lunety w taki sposób, by zasłaniało drugie oko (strzelcy sportowi czasem wykorzystują ten patent).

Na zdjęciu pani Renata wykorzystująca ten patent:

http://m.onet.pl/_m/18ffdf6e473378ca07f90eee7e918b7f,10,1.jpg

Posted

Moja mama ma dokładnie to samo. Jeśli nie jesteś w stanie się przyzwyczaić do strzelania z lewego ramienia, to koledzy wyżej dali ci bardzo dobre rady. Możesz ew. kupić kominiarkę z pojedynczymi otworami na oczy i jeden zaszyć :) Będziesz miał + do kamuflażu :)