Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chciałbym zacząć reko zwykłego trepa z późnych lat lat 80. Gdzie można kupić oryginalny mundur a nie podróbkę na allegro dużo się ich kręci. Jak wyposażenie chcę pas LC1 (nie wiem czy wtedy były już pasy LC2) 2 ładownice, manierkę i szelki Y. Do tego combat boots i PASGT. Zastanawiałem się nad używaniem repliki M16 A1 tylko nie wiem jakiej firmy będzie dobra dobrze by było tak do 700zł ba ma to być reko od czasu do czasu i na pokaz. Czy AGM się nadaje ? I co do naszywek jaką dywizje polecacie powiedzmy tych co stacjonowały w Niemczech ?

Posted (edited)

M16A2 jak już, byle by nie miała oznaczeń chińskich typu ,,agm made in china" w zasadzie wystarczy jeśli to ma być takie luźne reko.

Pasgt'a łatwo dorwać ale z tego okresu to może być problem, może ebay? Jeśli nie razi Cię data produkcji po 1990 to mogę Ci ja sprzedać :) (pisz PW).

O kontraktowe woodlandy nie trudno, niech się jakiś spec od tego okresu wypowie bo chyba w latach 80 był inny krój bdu, ale pewności 100 % nie mam.

W każdym razie zobacz ofertę tego sklepu http://sklep.fort.mil.pl/

Edited by Srubokret
Posted

Krój BDU rzeczywiście był inny, mam bluzę z kontraktem z 83 roku i od nowszych różni się wąskim mankietem, szerokim kołnierzem, górne kieszenie rozszerzają się do środka a nie na zewnątrz, oraz wszystkie kieszenie mają otworki drenażowe. Najprościej i najpewniej szukać będzie po dacie kontraktu na metce. Ciekawostką jest, że bluza jest zdecydowanie mniejsza od bluzy w tym samym rozmiarze z lat 90tych

Posted

Zakup A1 i przerabianie na A2 to wg. mnie kiepski pomysł. Oprócz tych elementów, które wymieniłeś, trzeba zmienić także cały korpus, chwyt pistoletowy, kolbę CHYBA też (nie jestem tego pewien akurat). W każdym razie nie opłaca się.

Posted

Co do M16A1 to do tej kwoty trudno , tylko używki chyba. Ja sam zrobiłem sobie ją składając 2 repliki , ale to inna bajka. Do pasa i szelek przydałby ci sie jeszcze buttpack

http://allegro.pl/unikat-cargo-alice-nadupnik-chlebak-us-army-i1874429477.html

ładownica na opatrunek osobisty , bagnet M7 . Manierki zazwyczaj noszono po 2 szt. ( przynajmniej tak jest na zdjęciach które posiadam ) . Rzecz jasna plecak ALICE Medium / Large Ci się przyda .

http://www.usmilitariaforum.com/forums/index.php?showtopic=43425&mode=threaded&pid=338631

Tu masz przykład przełomu lat 80 i 90 na przykładzie stylizacji Ranger'a

Posted

Jeśli repliki będzie się używać także do strzelania to nie warto brać m16a2 eco od G&G, lepiej poszukać na allegro jakiejś używki. Ja kupiłem m16a2 CA po tuningu na asgshopie za 550 i wygląda jak nówka.

Kamizelkę to chyba na allegro w PL najlepiej.

Posted

Jak się chcesz bawić w reko to może sobie poczytaj najpierw, co dokładnie zamierzasz robić, bo Twoje pytanie niestety ale trąci straszną lamą. Rekonstrukcja to milion niuansów, a nie kupienie szpeju z listy znalezionej w internecie