Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Pisałem o tym w temacie o tej replice (cm.003), ale brak odpowiedzi, więc przenoszę się z pytaniem na grunt bardziej ogólny :icon_razz2:

Mój problem jest następujący: cylinder w GB mojej gietki nie ma dziurek. Dla porównania na zdjęciach GB z recenzji tejże repliki widać takową dziurkę bardzo dobrze.

Oto zdjęcia mojego GB:

http://imageshack.us/g/840/zdjcie0020jv.jpg/

Chodzi mi o potwierdzenie, jaki typ cylindra to jest.

Z góry dzięki.

Posted

Oj jest temat jaki cylinder do jakiej lufu a i w sklepach sa opisy co do czego i jakie oznaczenie.

Ty masz cylinder typ0 bez dziurki .Bo raczej nie spotkałem się aby ktoś montował cylinder z dziurka tak aby nie było go widać z żadnej strony ale wiesz cuda sie zdarzają.

Posted (edited)

Wiec cuda sie zdarzają.

Jeżeli replika zakupiona w sklepie i gwarancja to ślij jak z 2 reki to rozbieraj sprawdź jak jest dokładnie i zmieniaj cylinder.

To ci strzela ale kule pewnie wariują po przeleceniu 70-80% zasięgu ?

Edited by Snipernr1
Posted (edited)

No właśnie numer polega na tym, że na 50 metrów trafiam bez większych problemów w puszkę po coli :icon_biggrin: Replika na gwarancji, kupiona w Zbrojowni. Myślę, że po prostu otworzę GB i się przekonam. Jeśli to rzeczywiście typ 0 to dziwne, aczkolwiek nawet mi na rękę, bo planuję przedłużać lufę.

W okół osi nie obracałem bo nie chce się ruszyć.

Edited by Terkov
Posted
No właśnie numer polega na tym, że na 50 metrów trafiam bez większych problemów w puszkę po coli :icon_biggrin:

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Zawsze jak czytam takie teksty to stwierdzam że z replikami powinna być taśma miernicza 50m w zestawie jako gratis ... :icon_rolleyes:

Posted

Zawsze jak czytam takie teksty to stwierdzam że z replikami powinna być taśma miernicza 50m w zestawie jako gratis ... :icon_rolleyes:

Też tak myślę :P Żeby nie było off`a to napiszę tak: Jak strzela, nic się nie rąbie, kulka nie skręca jakoś za bardzo na końcu lotu to po co cudować ?

Posted (edited)

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Przypadkiem posiadam niemały kawałek ziemi na którym od kilku lat przestrzeliwuję repliki, oraz bawię się w strzelanie tarczowe. Innymi słowy nie strzelałem "przez okno" czy "w lasku koło domu", a 50m nie było "na oko".

I szczerze to nie wiem po kiego grzyba się z tym tu wcinasz... rozumiem, że często ludzie rzucają liczbami które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, ale jak tu, do cholery, podać prawdziwe dane, skoro jakakolwiek dokładność od razu jest traktowana jak wymysł?

Też tak myślę :P Żeby nie było off`a to napiszę tak: Jak strzela, nic się nie rąbie, kulka nie skręca jakoś za bardzo na końcu lotu to po co cudować ?

Szczerze? Nie wiem. W sumie, jaka by odpowiedź nie była, i tak nic z tym nie planuję na razie robić. Po prostu ciekawość.

Tak czy inaczej dzięki wszystkim. W wolnym czasie otworzę GB i się przekonam :happy:

Edited by Terkov
Posted (edited)

Zapewne i tak ma nieszczelność na głowica tłoka-cylinder więc i tak trochę powietrza ucieka jeszcze jak dojdą nieszczelności na komorze to wyjdzie mu na 0 :)

Edited by MyN3
Posted (edited)
Przypadkiem posiadam niemały kawałek ziemi na którym od kilku lat przestrzeliwuję repliki, oraz bawię się w strzelanie tarczowe. Innymi słowy nie strzelałem "przez okno" czy "w lasku koło domu", a 50m nie było "na oko".

"Trochę" już w tym siedzę, "parę" replik" miałem i "parę" replik zrobiłem. A dużo większe "parę" replik widziałem. I mam miarę. Więc wybacz ale bełkot, że ze stockowej G36C Cymy z 50 metrów trafiasz w puszkę po Coli, schowaj w buty, będziesz wyższy. Bo każdy kto ma choć trochę pojęcia w temacie czytając taką bzdurę uśmiechnie się z politowaniem. No chyba że imponowanie 13latkom wychowanym na CoDzie jakimiś bzdurnymi i nierealnymi osiągami sprawia Ci frajdę.

I szczerze to nie wiem po kiego grzyba się z tym tu wcinasz...

Wcinam się (i będę to robił dalej) gdzie i kiedy mi się podoba, od tego jest forum żeby każdy mógł wyrazić swoje zdanie :icon_cool:

rozumiem, że często ludzie rzucają liczbami które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością

I Ty robisz dokładnie to samo.

ale jak tu, do cholery, podać prawdziwe dane, skoro jakakolwiek dokładność od razu jest traktowana jak wymysł?

Sprawdź definicje słów "dokładny" i "prawdziwy", potem przeczytaj to zdanie ze zrozumieniem i dostrzeż, jak bardzo jest pozbawione sensu.

I odpowiadając na nie w takiej formie w jakiej jest (spróbuję jakoś sensownie odpowiedzieć na bezsens) - to że podasz bzdurę ale dokładną (czyli bajkowy zasięg i bajkową celność z określeniem dokładnej odległości i wielkości celu zamiast "około") nie znaczy że nagle wszyscy w bzdurę uwierzą.

PS: Jeśli już lecimy Twoją miarą - G36C CM z tego co pamiętam ma około 400FPS i lufę coś koło 25cm, i trafia w puszkę po Coli 50 metrów. Z ilu w takim razie metrów i w co trafia Twoje SWD które ma rzekomo SP170 Guardera i lufę 590mm (czyli zapewne do 600FPS bliżej niż dalej)?? Z 200 metrów w zapałkę?? :icon_lol:

Edited by MAJOR762
Posted (edited)

PS: Jeśli już lecimy Twoją miarą - G36C CM z tego co pamiętam ma około 400FPS i lufę coś koło 25cm, i trafia w puszkę po Coli 50 metrów. Z ilu w takim razie metrów i w co trafia Twoje SWD które ma rzekomo SP170 Guardera i lufę 590mm (czyli zapewne do 600FPS bliżej niż dalej)?? Z 200 metrów w zapałkę?? :icon_lol:

Chyba się nie rozumiemy. Czy ja piszę, że trafiam 10/10 w puszkę? Napisałem, że nie ma z tym większych problemów, tzn. po wstrzelaniu się potrafię powtórzyć strzał w cel takiej wielkości i ten strzał trafi. Innymi słowy skupienie na 50m (+- 1 metr jak się już tak czepiasz) jest zadowalające.

I powtórzę się: nie widzę sensu w podważaniu przez Ciebie tych danych. Moim interesem jest podać tu liczby poprawne bo temat jest o moim problemie.

Ale jako, że już nie specjalnie rozmawiamy na temat, a inni użytkownicy potwierdzili, że może być to zły cylinder (tym samym odpowiadając na temat), prosił bym o zamknięcie tematu :happy:

Edited by Terkov
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...