Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Panowie jestem nowy i wiem że mnie wszyscy zaraz zjadą, ale chodzi mi o baterie.

Otóż szukam baterii i wpadłem na

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_249&products_id=7616&name=Bateria_AEG_-_9,6V_2000mAh_-_Medium_Podwojna_-_VB_Power

i idealni pasuje do gripa w g36c jg i duża różnica cenowa między takim samym FF za 130zł(https://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_9_6v/akumulator_nimh_4_5a2000mah9_6v_firefox-1821.html)

Lecz kolega z teamu(ma firefoksa) mówi że to gówn* i że nie może się z firefoxem równać co wy sądzicie o tej batce?

Jak wypada w stosunku do 8,4V 1500mah firefoksa czy tej za 130zł ?

No, chyb że ja czegoś nie wiem i taki aku wchodzi normalnie do giety, to mnie naprostujcie.

https://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_9_6v/akumulator_ni-mh_9_6v_1500mah_typ_mini_firefox-846.html

Edited by komandoczołg
Posted (edited)

- Wysoka wydajność: do 15C

Już to widzę...

Co do FireFox`ów- nie lubią prostowników chińskich, jedna drugiej nie równa.Możesz trafić jak kolega ,a możesz trafić na uber zajebistą która ci posłuży X lat.

Edited by KubaK
Posted (edited)

Jak zwykle, człowiek chce ni-mh to mu Li-po wciśnie ktoś..

Czy wszyscy ludzie muszą kojarzyć mikroprocesor z B6?!

Nie wiem jak ty, ale ja bym zaryzykował kupnem batki VB(przynajmniej jest takie moje zdanie).

Edited by KubaK
Posted (edited)

Jeśli trafisz na niezleżałą FF z tymi ogniwami 4/5A 2000mAh to będziesz zadowolony.

Ostatnio kolega zakupił sticka robiłem mu 1 ładowanie weszło przy 0,6A 2650 mAh.

Ogniwa FF 4/5A sa moim zdaniem tak wydajne jak Sanyo lub KAN .

Co do VB to nie miałem z nimi doczynienia ale jeżeli musisz coś kupić to bierz VB te z 1 linka bo mniejsze ryzyko ze dostaniesz bubel, mniejsze straty finasowe. A jak ładujesz pakiet stockowa ładowarką to i tak szybko go zajedziesz.

Edited by Snipernr1
Posted

Nie ma sensu kupować akusa typu Firefox, jeśli nie ma się dobrej ładowarki. To jak wyrzucenie pieniędzy w błoto. Dużo lepiej wówczas przeznaczyć te pieniądze na dobrą ładowarkę i kupić do niej byle jaki, używany akumulator z chinola, pokroju Shuang Bao. Bardzo możliwe, że będzie działał dłużej i lepiej niż Firefox ładowany szajsowatą ładowarką.

PS: KubaK oczywiście nie miał na myśli rozładowania pakietu do końca, a chciał powiedzieć, że do odpowiedniego poziomu (około 0,9-1V na ogniwo pod obciążeniem), prawda? ;)

Posted

To odkup od kogoś drugi, używany akumulator w dobrym stanie. A jak będziesz miał fundusze, to wtedy kup sobie NAJPIERW porządną ładowarkę, a potem dobry akumulator. Naprawdę, ta kolejność jest ważna.

Posted

Marudzisz kolego jak .... .W cenie FF masz prawie dwa VB wiec jak siejesz kompozytem to 2 Ci wystarcza.

W zimę przy okolo -5 st. na FF 2/3A 1,5 Ah na sp 130 wystrzeliwałem okolo 1800 szt BBs w lato <2,5 tys.BBs na jednym naładowaniu ale ładowałem dobra ładowarką.

Będziesz miał np.Imaxa Kupisz lipo 4-5Ah i po problemie.

Posted

Używam VB Powera 9,6 V 1600 mAh od marca (kwietnia? Coś w ten deseń, ale zimnawo jeszcze było) i obecnie wytrzymuje ze spokojem 2-3 (w moim wypadku 1000 - 1500 kulek) strzelania bez doładowywania. Lubi sobie paść znienacka. W sensie strzela bez spadku ROFa, potem wymiędli ze 2-3 kulki z szybkostrzelnością działa orbitalnego, a następnie pada na mordę i pomaga tylko ładowanie.

Jak na 60 PLN to jestem zadowolony. ROF daje konkretny na stockowym chińskim silniku i takiż kabelkach. Na w połowie wyładowanej miałem 8-9 bb/s z M120 w GB. Bardziej markowym bateriom (po 130-150 PLN, ładowanych na mikroprocesorówkach, bez ściemy) zdarzało się już padać po 1,5-2 latach, więc nawet jeżeli ta padnie po roku używania i będę musiał kupić drugą w podobnej cenie, to i tak wyjdzie mi korzystniej.

Zresztą z bateriami jest tak, że nigdy nie wiecie kto dla kogo produkował ogniwa, kto je zawijał w te sreberka, a kto zgrzewał na nich obwolutę i naklejał swoje naklejki. Kiedyś przez 2 lata byłem święcie przekonany, że używam batki Sanyo, a tu psikus, bo po rozerwaniu plastiku okazało się, że KAN. Różnie bywało.

• 1 year later...