Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ceną na korzyść Guardera.

Wyciszeniem na korzyść Systemy.

Fpsem na korzyść Guardera.

@Ramzi:

Dobrze obchodzić oznacza ustawiać od zera, a nie od maxa. I regulować bardzo delikatnie. Wszędzie je pcham odkąd skończyły się zielone G&G w Polsce i NIKT jeszcze na nią nie narzekał :icon_smile: Aaa! I jeszcze zależy jak ją założysz, bo je zakłada się troszkę inaczej niż zwykłe gumki :icon_smile:

W Polsce są jeszcze zielone g&g na airsoftarmory.pl cały czas mają.

• 1 year later...
Posted

Witam, trochę odkopię temat. Otóż planuję tuning mojej M4 King Armsa (seria Elite). Stąd moja prośba o doradzenie jakie części dobrać, żeby nie rozpadły się od pierwszego strzału. :icon_wink:

Moja propozycja części:

- gumka zielona G&G

- Mblock V2 - AirsoftPro

- zestaw BU do M4A1/SR16 - Guarder

- sprężyna SP130 - Guarder

- prowadnica sprężyny V2 - Guarder

- tłok z 14 metalowymi zębami - SHS

- zębatki 16:1 - SHS

- zębatka na oś silnika typ "D" - SHS

Do tego jeszcze:

- wtyczki T-Deans

- kable niskooporowe

- nowa kostka stykowa

- MOSFET - tu rozważam GATE PicoSSR3 lub PicoAAB, jeśli hamulec jest potrzebny?

Co do silnika to waham się między zostawieniem stockowego KA z LiPo 11.1 a Elementem UT z LiPo 7.4/11.1.

Pytanie czy lepiej brać MOSFET z AB czy bez? Czy przy tej sprężynie na np. Elemencie UT i LiPo 11.1 nie będę miał dubletów bez AB?

Czy taka konfiguracja ma sens? Co byście zmienili/dodali?

Albo może od samego początku - czy szkielet KA z mblockiem ma szansę trochę pożyć na SP130? Szkielet nie był wcześniej katowany, chodził tylko na stocku (~M110). Liczę na Wasze rady. :icon_biggrin:

• 2 months later...
Posted (edited)

Witam,

Posiadam replike M4A1 od King Arms'a . Wymieniłem w niej sporo części .

Wymiana w GB:

Ten set (zamiast 150 wsadziłem 130) http://www.evike.com/products/27222/

Kable na niskooporowe.

Silnik high torque (nie pamiętam jakiej firmy)

Komore prowina

Precke 6.03 363mm od tornado

I baterie 11.1redoxa

Mimo to chronujac replike wyszło 380fps.

Wymieniałem te części sam, smarując smarem od guardera.

Moje pytanie brzmi co może być przyczyną takiej małej ilosci fps?

Z góry przepraszam, jeśli napisałem to w złej części forum.

Pozdrawiam.

Edited by bacior12
Posted

Podstawa to szczelność układu. Najpierw sprawdź, czy zespół cylindra się uszczelnia (powinna być szczykawka). Może być również problem z komorą HU (dopasowanie długości dyszy), zobacz na fabrycznej KA, czy nie ma poprawy.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Witam posiadam M4 niestety od dragona ;d zamierzam wymienić w niej sporo rzeczy oprócz body które mi nieprzeszkadza ale mam pytanie mój fundusz jest bardzo mały a potrzebuje części przez które znowu wejdzie w urzytek zrobiłem liste części na którę mnie było by stać tylko poszę o opinię czy warto czy może jednak coś z nich wymienić na co innego. gumkę hophup najlewniej zmienie na systemy ale akurat nie mam jej dostępnej w tej chwili a z czasem zakupić do lufe i tu też pytanie dobrą i nie drogą :icon_wink:.

http://zapodaj.net/150d24d3902c9.jpg.html

Edited by M7854
Posted

Witam posiadam M4 niestety od dragona ;d zamierzam wymienić w niej sporo rzeczy oprócz body które mi nieprzeszkadza ale mam pytanie mój fundusz jest bardzo mały a potrzebuje części przez które znowu wejdzie w urzytek zrobiłem liste części na którę mnie było by stać tylko poszę o opinię czy warto czy może jednak coś z nich wymienić na co innego. gumkę hophup najlewniej zmienie na systemy ale akurat nie mam jej dostępnej w tej chwili a z czasem zakupić do lufe i tu też pytanie dobrą i nie drogą :icon_wink:.

http://zapodaj.net/1...3902c9.jpg.html

Skoro replika od Dragona to po kij piszesz w tym temacie ?