Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Czy gaziak, czy AEP - kwestia gustu. Z tym, że one wcale nie mają 240fps, tylko ok. 200. Jak Ci wystarczy - bierz. CM.122, cm.121 i cm.030 mają dobre opinie - mają to samo w środku, różnią się tylko z zewnątrz. Właściwie to w rozsądnej cenie lepszych AEPów nie ma.

Posted (edited)

Aha. To dzięki. Bo facet z demobilu u mnie, jak się go spytałem czy ma pistolety elektryczne, to mi odpowiedział, że mu się elektryków nie opłacało sprzedawać bo się psuły i klienci wracali z nimi do niego, czy coś w tym stylu, czy były do czterech liter i, że sprzedaje tylko gaziaki, bo lepsze, więc dlatego sięgnąłem po radę. Ale jednak sądzę, że elektryk będzie lepiej mi kupić i nawet chyba taniej.

Edited by Rambo95
Posted

Bardzo możliwe, że wcześniej sprzedawał wyłącznie pistolety z plastikowym gearboxem. Ot takie, zabawki odpustowe za parę dych. Sprawa z nimi wygląda identycznie jak z długimi replikami elektrycznymi z plastikowym gearboxem.

A pistolety elektryczne Cymy, takie jak CM.030, CM.122, CM.121 - można śmiało brać.

Pozdrawiam.

Posted

Osobiście raczej Cymę, choć to DE złe nie jest. Dlaczego więc Cymę? Jest mimo wszystko chyba częściej spotykana na strzelankach więc w razie jakichkolwiek kłopotów powinno być łatwiej pomóc. Nie wspominając już o tym, że USP od DE jest niedostępne.

Posted

Jedno ale: zapoznaj dobrego speca od elektryki i postaw mu kratę browca - niech Ci "nastruga" bateryjkę LiPo do tego AEP'a (któregokolwiek kupisz). Da się - widziałem takie rozwiązanie.

Zima idzie - ja mam w tej chwili zero na termometrze - i chiński NiMh wielkości zapalniczki, który zasila AEPy Cymy / DE w tych warunkach padnie na miejscu. Miałem, widziałem. Koledzy z ekipy też mieli i też widzieli. A rzeczony LiPo w Glocku Cymy po 3 godzinach zasuwania w temperaturze -10 C nadal miał dość pary, żeby zasilać moją P90 jak mi duży NiMh zamarzł :angry:

Posted

Jest jeden problem z tymi AEP-ami nie można do nich nigdzie magazynków zapasowych kupić(chyba gdzieś widziałem jedynie długie pasujące tylko do Desert Eagla)-ja kupiłem swój na allegro za 35 z zapasowymi gearboxem. Drugi problem -gdy mój Sig wypadł z kabury na beton- shitmetal poszedł w pył.

Posted

do glocka 0.30 magi są na zbrojowni chyba; gdzieś widziałem takie 30 i 60 kulek, i na 75% były dostępne, jeśli nie na zbrojowni to gdzieś.... wiem, widziałem trzeba szukaj.

Zdania w języku polskim zaczynamy wielką literą. Czas na poprawę do godziny 17.00 inaczej post leci do kosza.

Arend

Posted (edited)

Zgadza się:) są na zbrojowni...musieli sprowadzić ,bo jak 3 tygodnie temu szukałem nigdzie nie było:), nic straconego ,bo za parę złoty taniej mam dodatkowo gearbox na części zamienne:)

Edited by Rengi
Posted

To jeśli miałbym możliwość kupna pistoletu Cymy 122, a tego: http://gunfire.pl/product-pol-1152189696-Pistolet-USP-M81-.html, to który byście mi radzili ??

W sensie mechaniki wszystkie te AEPy to ta sama konstrukcja. Różnią się tylko opakowaniem.

A długie magi aby były niezawodne trzeba czyścić i regularnie regulować siłę nacisku tylnej płytki prze szczękach maga ( dobra czuję jak brzmi to zdanie).

Posted

Raczej żaden za tą cenę. Cyma będzie najlepsza, Korzystając z promocji na Gunfire wpisując w zamówieniu facebook -10% i jesiennej promocji możesz kupić CM.122 za ok. 150zł.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...