Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam ! Szukałem na forum ale nie znalazłem informacji o tym więc

piszę nowy wątek. Posiadam Ak74 Cymy a dokładnie cm031. ABS-owy

korpus już mnie denerwuje więc chciałbym go wymienić na metalowy.

Znalazłem kolesia który sprzedaje metalowy korpus z AK74S firmy APS

i moje pytanie brzmi, czy będzie możliwość włożenia gearboxa i innych

części z mojego cm031 do tego jażma firmy APS ?

Posted

Jak już to "jarzmo", no i wątpię, by ktoś na korpus mówił jarzmo. Jak powiedział Dread - APS to dziwny system, połączenie TM i VFC, więc do starej cymy nie pasuje. No i nie opłaca się czegoś takiego robić, skoro ostatnio RK-01 było w jakimś sklepie za 350 zł w promocji. :P

Posted

Jak reszta cymy ;) Co do Boyia przyznam rację Lesiowi, w grupie mam jedno CM.031 (tłumnik płomienia się odłamał) i CM.040 (cały jeszcze) no i RK, które jest niezniszczalne, po waleniu młotkiem, zrywaniu z zawieszenia i ogólnym martretowaniu repliki jest jeszcze w jednym kawałku.

Posted

ten koles mowi ze moze mi sprzedac wszystkie czesci z tego kalacha APS-a. Nie tylko korpus(dolny). Da rade cos z tego zrobić zeby dopasowac gearbox do korpusu ?

Używaj polskich znaków, łatwiej się to czyta. /LgN

Posted

Żeby skompletować replikę będziesz potrzebować wszystkiego poza gejboksem, komorą hiphop i lufą wewnętrzną. Ewentualnie zamiennymi rzeczami (choć czasem wymagającymi dostosowania) są: magazynek, tłumik płomienia, nakładka rury gazowej, szczerbinka z suwakiem (sama szczerbinka, nie jej podstawa), pokrywa komory (zwana też deklem, może się zdarzyć, że ta z Cymy będzie za krótka, choć i tak ta z APS jest lepsza, bo grubsza) i parę innych drobnych elementów.

Najlepiej wrzuć w ten temat listę części, które gościu chce Ci sprzedać, to powiemy Ci czego jeszcze potrzebujesz, ewentualnie co możesz olać.

A jeśli gościu ma całego sprawnego APSa, to olej swoją Cymę i wymień ją.

Posted

Może zrób tak sprzedaj swoją cymkę 031 i kup coś z cym 040,albo rk boya.Do repliki za 400 zł nie opłaca się brać korpusu za 200 zł jest to nie opłacalne.Dlaczego ci przeszkadza tak ten korpus w replice ?