Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Szperam po całym forum i nie tylko, przeczytałem od groma tematów związane z ekwipunkiem UK (szczególnie chodzi mi o kamizelki)

I tu mam prośbę do szanownych kolegów o spis kamizelek używanych przez brytoli :)

Ps. Czy UK nosi IBY lub Plate Carrier (jak tak to jakie)

Pozdrawiam.

Grzegorz

PRZEPRASZAM ZA KŁOPOT

Posted (edited)

Tak na szybko, z kamizelek, a raczej ogólnie typów oporządzenia:

- PLCE (beltkit)

- Chest Rig

- Assault Vest

- Osprey

- Osprey Assault

- Plate Carrier Blackhawk (nie issue, ale noszą)

IBA nie noszą. Z PC tylko owego Blackhawka http://dpm-soldier.pl/ochrona_balistyczna/plate_carrier.html (jeśli chodzi o normalnych żołnierzy a nie specjalsów)

Zresztą wszystko czego potrzebujesz znajdziesz na stronie którą podałem powyżej.

Edited by Gisher
Posted

Jeśli chcesz robić sobie luźna stylizację to będzie pasowała każda kamizelka z tych co zaprezentowałeś - ale jeśli chcesz sie pokosić o coś więcej - to tylko kontrakt - niestety, tak wiemy wybór kamizelek jest skromny - ale w miarę przemyślany (?) i dostępny w chwili obecnej dla większości airsoftowców nawet z niezbyt zasobnym portfelem (nie mówię o MTP)

w chwili obecnej na allegro masz wysyp kilku fajnych kamizelek w leśnym maskowaniu

Posted

Jak będzie nosić na ECBA z wkładem/imitacją, to hip-pad jest całkowicie zbędny. Przez tą szlufkę z przodu pas, a z tyłu do kamizeli fastexem i gotowe. Noszenie PLCE poniżej ECBY jest dość uciążliwe, bo utrudnia bieganie/hopanie przez przeszkody/wszystko co wymaga wyższego podniesienia uda. Choć jest dużo fotek gdzie noszą w ten sposób.