jozio_pl Posted October 11, 2011 Report Posted October 11, 2011 Szperam po całym forum i nie tylko, przeczytałem od groma tematów związane z ekwipunkiem UK (szczególnie chodzi mi o kamizelki) I tu mam prośbę do szanownych kolegów o spis kamizelek używanych przez brytoli :) Ps. Czy UK nosi IBY lub Plate Carrier (jak tak to jakie) Pozdrawiam. Grzegorz PRZEPRASZAM ZA KŁOPOT Quote
zombie_snake Posted October 11, 2011 Report Posted October 11, 2011 Toś źle przeczytał. :bialaflaga: Przejrzyj wątki jeszcze raz i zwróc uwagę na keyword OSPREY. Quote
Gisher Posted October 12, 2011 Report Posted October 12, 2011 (edited) Tak na szybko, z kamizelek, a raczej ogólnie typów oporządzenia: - PLCE (beltkit) - Chest Rig - Assault Vest - Osprey - Osprey Assault - Plate Carrier Blackhawk (nie issue, ale noszą) IBA nie noszą. Z PC tylko owego Blackhawka http://dpm-soldier.pl/ochrona_balistyczna/plate_carrier.html (jeśli chodzi o normalnych żołnierzy a nie specjalsów) Zresztą wszystko czego potrzebujesz znajdziesz na stronie którą podałem powyżej. Edited October 12, 2011 by Gisher Quote
Corey Posted October 12, 2011 Report Posted October 12, 2011 Określ w jakim maskowani szukasz - pustynnym czy też leśnym lub super nowym MTP Quote
BrotherJan Posted October 12, 2011 Report Posted October 12, 2011 Jeśli chodzi o "super nowe MTP" to mam do przehandlowania 2 ammo pouche na 2 magi :wink: . Quote
jozio_pl Posted October 12, 2011 Author Report Posted October 12, 2011 (edited) Szukam jedynie w leśnym Gisher gdzie można dorwać takiego PC ?? Edited October 12, 2011 by jozio_pl Quote
aciepk Posted October 12, 2011 Report Posted October 12, 2011 Allegro/ebay, ale w DPM takiego (przynajmniej szytego przez BHI) nie uświadczysz. Quote
Corey Posted October 13, 2011 Report Posted October 13, 2011 Jeśli chcesz robić sobie luźna stylizację to będzie pasowała każda kamizelka z tych co zaprezentowałeś - ale jeśli chcesz sie pokosić o coś więcej - to tylko kontrakt - niestety, tak wiemy wybór kamizelek jest skromny - ale w miarę przemyślany (?) i dostępny w chwili obecnej dla większości airsoftowców nawet z niezbyt zasobnym portfelem (nie mówię o MTP) w chwili obecnej na allegro masz wysyp kilku fajnych kamizelek w leśnym maskowaniu Quote
jozio_pl Posted October 13, 2011 Author Report Posted October 13, 2011 Dobra dziękuję wam wszystkim :) temat można zamknąć PS. wybrałem jednak szelki PLCE i kamizelka ECBA :D Quote
Bat_Sirius Posted October 16, 2011 Report Posted October 16, 2011 (edited) Na PLCE nie powinieneś narzekać, a z czasem polecam poszukać na ebay.co.uk comfort pada. Edited October 16, 2011 by Bat_Sirius Quote
BrotherJan Posted October 18, 2011 Report Posted October 18, 2011 Jak będzie nosić na ECBA z wkładem/imitacją, to hip-pad jest całkowicie zbędny. Przez tą szlufkę z przodu pas, a z tyłu do kamizeli fastexem i gotowe. Noszenie PLCE poniżej ECBY jest dość uciążliwe, bo utrudnia bieganie/hopanie przez przeszkody/wszystko co wymaga wyższego podniesienia uda. Choć jest dużo fotek gdzie noszą w ten sposób. Quote
Recommended Posts