Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Zna ktoś może jakieś buty taktyczne w kolorze Oliv czy ogólnie zielonym.

Szukam czegoś wytrzymałego, w miare taniego i z dobrym maskowaniem do lasu.

Niestety czarny nie jest naturalnym kolorem występującym w lesie i jest dosyć mocno widoczny poza tym nie ma problemu ze znalezieniem butów w kolorze czarnym stąd moje pytanie.

Pozdrawiam!

Posted

W olive to będą albo zamszowe albo z tworzywa, a takie się nie nadają niestety do cięższych warunków, najlepsze byłyby z licówki ale takich w kolorze raczej nie ma tylko czarne ew. brązowe. Także proponuję sobie odpuścić olive i kupić czarne. :wink:

Posted

Traker ma rację, a co do maskowania w lesie to buty, według mnie, są najmniej ważne. Już dłonie prędzej Cię zdradzą (bo przecież nie znajdują się wśród traw, mchów, krzewów itp. które z pewnością zakrywają ciało przynajmniej do kolan).

Posted

Jak masz trochę pieniędzy do wydania na buty to poszukaj wyrobów firmy chiruca. Sam mam takie w kolorze przypominającym OD. Buty wykonane są z licówki więc na nasze lasy idealne.

Posted

Są buty combat firmy Wellco, jak uda Ci się znaleźć dystrybutora to będziesz miał wybór spośród bodajże 4-5 modeli.

Przykładowy model (wpadł mi szczególnie w oko):

http://www.wellco.com/p-W-S480.html

I nie słuchaj ludzi którym maskowanie zwisa jeśli Tobie zależy na nim. Buty również mają znaczenie i potrafią zajebiście zdradzać

Pozdrawiam

Posted

O zielone, wytrzymałe, tanie i dobre będzie pewnie trudno. Najprościej - kup pustynniaki (choćby amerykańskie standardowe Desert Boots czy ich brytyjski odpowiednik) i zacznij ich używać, zapominając o czyszczeniu na jakiś czas. Brud powinien pozwolić im się dobrze stopić z terenem. Ewentualnie zielony spray i heja, naprzód.

Posted

Tak jak pisze kolega 50zyt - ja również ze swojej strony mogę polecić klasyczne jungle boots. Biegam w nich na każdej strzelance, a są to kopie kupione za 90 złotych na allegro - może trafiliśmy na dobre sztuki, ale kupiliśmy je z kolegą dwa lata temu i nie widać po nich jakiegoś specjalnego zużycia. Wg mnie spełniają wszystkie warunki - są dość wytrzymałe, tanie i w kolorze olive :icon_biggrin: