Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć mam do was pytanie, mam G36 CA i chciałbym zrobić z niego ponad 400FPS mam już lufę preckę JBU JA-04 6.03mm 509mm do tego sprężynę SP 120 szerszy cylinder (pełny) o wymiarach: długość: 72,2mm, średnica zewnętrzna: 25,3mm, średnica wewnętrzna: 23,9MM

potrzebuje jeszcze jakiegoś dobrego tłoka z metalowymi zębami(chyba że stok jest ok i nie ma sensu zmieniać) + głowicę tłoka + cylinder chyba że ten się nada + głowica cylindra uszczelniona + dysza głowicy cylindra (dyszę mogę zrobić sam na tokarce tylko z jakiego materiału i czy ma być wymiarami tak jak stok ?? ( miedz, mosiądz, alu... co wybrać ?? ) w sumie cylinder też mogę zrobić tylko z czego ??

Proszę o konkretną odp za wszystko z góry dziękuje i pozdrawiam.

Posted (edited)

Zmień silnik, zamontuj preckę, gumkę G&G zielona, lub systemę, (polecam gume ARESA) i wrzuć M120, wsadź Bore Up-a i spokojnie masz 420 -440 fps.

pozdrawiam: zajaszcze

EDIT: ile masz już tą replikę.

Edited by zajaszcze
Posted (edited)

To chyba jakoś fartownie trafiłem, bo u mnie silnik ciągnie bardzo ładnie przy ~400 fps i dobrym okablowaniu (z mosfetem).

Któren to układ (MOSFET znaczy) bardzo polecam zamontować, bo styki w CA są do niczego.

Plus grube kable (miejsca jest sporo, ja wcisnąłem jakieś 2mm^2 głośnikowe) i bardzo ładnie wzrośnie ROF, a dodatkowo replika zacznie łykać słabsze baterie (u mnie na batce 7,2 mam wcale niezły rof, a normalnie ganiam z 9,6 :icon_twisted: )

Edited by Akkenoth
Posted

Co do styków to problem tkwi w samym styku ;) połączone jest dwa metale których nie powinno się ze sobą łączyć Miedz i Alu dlatego się tak palą :) zmiana alu przewodów załatwia sprawę, i nie trzeba ci mosfeta :) który nie jest tani, wiem bo mam już 2 repliki jednego CA G36C stok z zmienionymi przewodami na miedziane i w klamie i na batce bo z reguły dają alu ;) polecam i nie trzeba wam żadnego mosfeta który z autopsji wiem że może sprawić wiele problemów.

metr kabla kosztuje parę zł + jakieś 30 min czasu na zamontowanie nowych kabli, powiem szczerze że szybkostrzelność mi się zwiększyła i zasięg ;) na stoku widać to wyraźnie.

Posted

Mosfet JEST tani. Jeśli tylko robisz go sam, jeśli nie, to może tani nie jest, ale na pewno nie drogi. A warto założyć tak czy siak, bo nawet styki z jednego metalu po jakimś czasie się utleniają - jednak jest różnica pomiędzy 20A a 20mA.

Gdy robiłem sam, części na mosfet z aktywnym hamulcem wyniosły mnie ok 35-40 zł (robiłem 'na pająku', na płytce drukowanej było by jakieś 45 zł). Działa i nie muszę się martwić o styki, a dodatkowo zawsze jest to trochę mniejszy opór obwodu.

Stockowe okablowanie w CA nadaje się najwyżej na kable sygnałowe do mosfeta, jest aluminiowe, cienkie i ma straszny opór. Ale wymiana na lepsze nie ma szans zwiększyć zasięgu, chyba, że masz taki ROF, że 2 kulki są naraz w lufie...

Wracając do tematu: dyszy nie opłaca się robić, kosztuje grosze, a firmowa będzie na 90% lepsza niż samoróbka (chyba, że jesteś mistrzem tokarki, ale po co byś się nas pytał?).

Tłok (jeśli źle mówię, bić i poprawiać) z tych tańszych a rozsądnych może być np SHS bądź DF (niektórzy marudzą, ale ja mam i bez problemów).

Posted

Powiem ci szczerze że jest to mój pierwszy tuning jaki robię zawsze biegam z stokiem bo uznałem że po co robić komuś krzywdę ale po czasie wszyscy mają lepsze klamy niż ja i robią mi kuku to czemu ja mam się innymi przejmować :) to G36 co kupiłem było już tuningowane tak jak pisałem lufa pracka nowa sprężyna + nowy cylinder głowica cylindra i głowica tłoka problem tkwi w tym że głowica tłoka była H...a, głowica tłoka składa się z 2 części a zresztą pokarze ci to bo robiłem filmik dla pedała co mi to sprzedał uszkodzone poza tą głowicą reszta jest w dobrym stanie ;) http://www.youtube.com/watch?v=6f5dkgcLqh4

Posted (edited)

Sory stary ale może jako (może pójdę do zoo pisze się przez "Ż") a (morze jako wieli basen wypełniony wodą piszę się przez "RZ") wiec nie rozumie dlaczego poprawiłeś moje słowo MOŻE!!!! ortografia się kłania panie modzie :]

MOŻE dlatego, że napisałeś "morze", a nie "może". Kolega pod spodem dobrze to wytłumaczył - my tylko podkreślamy błędy, nie poprawiamy ich. /LgN

Edited by LogaN
  • Create New...