Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Youtube buduje pole airsoftowe.

Recommended Posts

Posted

O to filmik z całym info co prawda po angielsku, ale każdy raczej powinien obczaić o co chodzi:

Cała akcja chodź toczy się w USA, może przeistoczyć się w ogólnoświatowy pomysł, wyobraźcie to sobie i obejrzyjcie filmik może was coś natchnie :wink:

Posted

Tak ! Jestem członkiem airsoftowej społeczności ! Chcę być częścią czegoś wielkiego ! Beze mnie sobie nie poradzą ! Biegnę do banku i przelewam kasę w imię wyższych celów ! Chcę dołączyć do Amerykanów i razem z nimi uratować ginący świat !

Boże, co za paranoja :icon_confused:

Posted

Natchnęło mnie i w związku z tym cieszę się, że w Polsce nie ma ograniczeń w używaniu airsoftów i nie ma konieczności* budowania pól.

*mówię o konieczności, nie o możliwości, bo jak ktoś chce, to trzymam za niego kciuki :)

Posted

W praktyce, komu szkodziłoby przeniesienie takiego pomysłu na nasz polski grunt?

Największy problem byłby z terenem. A sądzę, że wiele osób dołożyłoby się do pomysłu, zwłaszcza, gdyby kwoty były podobnie niewielkie. (Już widzę ten slogan, odpuść sześciopak, dorzuć się dla dobra polskiego Airsoftu. :D )

Chłopaki się stowarzyszyli, mają fajny pomysł, dostali teren i chcą zorganizować coś dużego - niech organizują, na zdrowie im! Chcą zrobić coś dla ogólnej społeczności - więc zawołali do społeczności o mały gest. Zrobią, co zaplanowali - wszyscy na tym skorzystają.

Wydzielony teren ma te plusy, że jak już go dostali, to mogą tam zrobić co chcą. Wybudować umocnienia - żaden problem. Wykopać sieć okopów? Tak samo. Pirotechnika? Jak wyżej. Mogą tam sobie organizować co chcą, kiedy chcą i tak, jak chcą. ;)

Więc jeśli pomysł wypali, to pewnie usłyszymy prędzej czy później o jakimś większym zlocie, organizowanym tam, czy o cyklicznym strzelaniu.

• 3 months later...
Posted

Dobry pomysł? Chyba nie u nas, gdzie nikt nie chce się angażować i brać odpowiedzialności za cokolwiek. Takim terenem trzeba zarządzać cały rok - robić przeglądy infrastruktury, ubezpieczać, płacić podatki itp. Tylko jakieś duże stowarzyszenie typu LOK mogłoby "udźwignąć" to administracyjnie. Amerykanie są nieco zamożniejsi a patrząc na kwoty jakimi dysponuje polski airosftowiec (gdzieś były ankiety dotyczące wieku i kwot którymi dysponują) to byłoby ciężko. Amerykanie nie mają lasów gdzie można sobie po prostu wejść i rozumiem konieczność takich rozwiązań. U nas - nie koniecznie.