Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Będzie pasować, chociaż... Moja G36K z JG miała dziwnie szerokie szyny, swój montaż pod latarkę i chwyt musiałem potraktować pilnikiem żeby weszły na stockową szynę. Teraz założyłem przedni chwyt hornbilla z szynami które są ciut węższe i montaż od latarki się lekko buja, podobnie chwyt, chociaż tu akurat można zaradzić skręcając go mocniej.

• 2 years later...
Posted

Odkopuję stary temat, bo zamierzam kupić w tym tygodniu pas do mojej g36c.

Zdecydowałem się na jednopunktowe z tym że mam kilka drobnych pytań, ponieważ nie mam jak tego sprawdzić osobiście przed kolejną strzelanką, na której zawieszenie już bym chciał mieć.

1.Lepsze jest zwykłe sztywne czy bungee ? I czy guma z bungee z czasem się nie rozciągnie na stałe ?

2.Co do mocowania. Oczywiście użyje środkowego zaczepu przy spuście a jak wiadomo w gietach jest on dość szeroki i czy np. takie mocowania by pasowały ? Czy raczej blokowały by się w jakiś sposób i wydrapywały powoli plastik ?

http://gunfire.pl/product-pol-1152200685-Pas-nosny-bungee-jednopunktowy.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152200108-Pas-nosny-bungee-czarny.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152199883-Pas-nosny-Bungee-L-Q-E.html

Majsterkowicze piszą że gdyby nie pasowało, to do mocowania na replice można najpierw przyczepić kółko od breloczka bo jest cieńsze albo kawałek jakiejś linki i dopiero do tego mocowanie z zawieszenia ale to takie jakieś...

3.I wiadomo nikt nie chciałbym przypadkiem upuścić repliki. Mogę mieć 100% zaufania że te zaczepy wytrzymają ? Albo że się przypadkowo nie wypną ? Gdzieś wyczytałem że warto dodatkowo przewiązać przez pas i zaczep na replice kawałek zwykłego sznurowadła, tak w razie czego. Warto czy to głupia głupota ?

Posted

Patrząć na pasy które podałeś zasugerowałbym się linkiem nr 3 TYLKO dlatego że jeszcze nie widziałem jeszcze chińskiej klamry typu mash hook. Zgaduję że może być stalowa.

Posted

Używałem kiedyś zawieszenia podobnego do tego z drugiego linku, ale dwupunktowego. Tej klamry nie zaczepisz o środkowy punkt mocowania w giecie bezpośrednio (ja mam tam kółko od kluczy i do niego przyczepiam zawieszenie). Przez mniej więcej rok użytkowania bungee się nie rozciągnęło, ale udało mi się zepsuć wszystkie elementy poza taśmą. Plastikowe elementy w końcu popękały i puściły, jedna klamra została w stanie "pół użytecznym" - nie odbijała i otwierała się w losowych momentach.

Generalnie to pierwszego i drugiego bym na pewno nie kupił, trzeci może być trochę lepsze (może, nie wiem, nie miałem). Zobacz może zawieszenia od Orkana, I/II w wersji montowanej na taśmy jest kilka złotych droższe niż trzecie zawieszenie podana przez ciebie, a masz pewność, że jest wykonane z dobrych materiałów.

Posted

Te trzy linki dałem tylko tak dla przykładu, niemowie że muszę któreś z nich koniecznie kupić.

Zawieszenie od Orkana I/II wygląda bardzo dobrze tylko trochę drogo jak za kawałek paska no ale chyba taniej nie znajdę nic konkretnego z solidnych materiałów, mam rację ?

Najbardziej zainteresowany jestem tym http://sklep.orkan-tactical.pl/zawieszenie-taktyczne-1-2pkt-lrt-v-2-orkan-tactical.html

Tylko co teraz z tymi rodzajami zaczepów bo ciągle mam w podświadomości takie brudne uczucie że to się zaraz rozepnie i spadnie, to przez to że kiedyś zgubiłem klucze na takim zwykłym smyczowym karabińczyku i od tamtego czasu niezbyt ufam takim zaczepkom.

Które jest najpewniejsze, najsolidniejsze ?

Bo przedni montaż czyli przy kolbie pasowałby tylko w mash hook więc wyboru raczej niema chyba że zastosowałbym jakieś kółko brelokowe czy coś innego jak już mówiłem i wtedy można by wybrać tańszą opcję.

Posted

Chińskie znalowe, oraz magpulowe plastiki się rozpadają,

Dobre zaczepy są ze stali.

Snapszekle, clash hooki, mash hooki u orkana są dobrej jakości.

Kółko brelokowe nie jest pewne przy tej masie. Zrób krótką pętle z paracordu.