Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Stopa się w tym nie powinna pocić, bo to jest pewnie z tego samego zrobione co spodnie. Ale to chyba działa w myśl "zasady": nie słyszę czego nie widzę... :hahaha:

Posted

Drugi minus liście mokre to namoknie jak szmata dodatkowo ciężej chodzić:D

Ja mam buty wojasa pomalowane na zielone niewiadomo co. Buty wskutek intensywnego użytkowania straciły czarny kolor i wyglądały jak potraktowane papierem ściernym, ponadto bardzo irytujący był żółty znaczek na czarnej podeszwie, potraktowałem je zielonym sprejem i na to szybko wtarłem suchą ziemię, efekt wyszedł całkiem niezły, podeszwy przestały świecić z daleka, a but bardzo fajnie maskuje się w terenie zielonym, lesie itd. Sprejowanie i poszarzanie trzeba powtarzać co jakiś czas, ale to nie problem. Zdecydowanie lepsze to niż kosmiczne nakładki na buty, taniej wyjdzie kupić jakieś buty z demobilu i je sobie przygotować pod konkretny teren.

Posted

Widziałem gdzieś takie nakładki na buty, firmy bodaj NFM. Szczerze wydawało się to jak najbardziej sensowne - dobrze maskowało buty, a w ASG (bo o tym mówimy) często widuje się snajperów z wystającymi czarnymi butami, albo chociaż podeszwami.

W szczegóły nie wnikałem - materiały, z których jest to wykonane. Noga wcale nie musi się w tym pocić, a taka nakładka może dodatkowo wyciszać.

• 2 months later...
Posted

Dla rozbicia kształtu owijam buty (czarne- a znajdźcie mi w Polsce nowe deserty w rozmiarze 36, które przed zakupem można byłoby jeszcze przymierzyć) piaskowymi, zielonymi i brązowymi tasiemkami bawełnianymi tak, żeby po podeszwie szły w bruzdach. Ta sama zasada, co przy farbie na twarzy: nos i broda ciemniej, oczodoły jaśniej. Zakładanie kamuflażu jest trochę czasochłonne, ale bawełniane taśmy w pasmanterii kosztują grosze i nie ograniczają przyczepności. I się w nich noga bardziej nie poci. :)

Posted

Aby zamaskować buty weź kawałek zwykłej siatki maskującej, 2 sznurówki i zrób z tego nakładkę na buta. Do siatki przywiąż 4 parki juty i masz problem z głowy. A co do cichego chodzenia no jak się bez nakładki nie nauczysz to nakładka tylko Ci będzie przeszkadzać.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...