egzudus Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 Witam chciałbym zacząć zabawę w ASG lecz choruje na chorobę przewlekłą mianowicie cukrzyce i chciałem się zapytać jak to z tym jest czy ktoś taki jak ja może brać udział w tym sporcie itd. Co tu więcej pisać xD mam nadzieje że ktoś mnie poinformuję jak to jest :)
LogaN Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 Nie znam się na tym i myślę, że z takim pytaniem powinieneś udać się na fora medyczne (ogólnie opisać, że chodzi o aktywny, podobny do Paintballa sport). Chociaż może i tutaj ktoś Ci odpowie, choćby inne osoby mające podobny problem.. W każdym bądź razie jedna sprawa - jeśli brałbyś udział, to w wielu środowiskach Airsoftowych wymagane jest posiadanie Identyfikatora Medycznego - czyli własnoręcznie zrobionego, małego dokumenciku, w którym jest napisane kim jesteś i z kim się kontaktować na wypadek, jeśli coś by Ci się stało (tzw. numer In Case Of Emergency - ICE). Warto, a nawet powinieneś w takim dokumencie umieścić informację o cukrzycy. Pozdrawiam.
Perski102 Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 Witam.Radzę skonsultowac się z lekarzem ;) - to będzie najlepsza decyzja . pozdrawiam
Guest Brit Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 Cukrzycy wygrywają na olimpiadach, więc nie ma co robić wielkiego halo ;). Pamiętaj tylko o swoich ograniczeniach i bądź świadom pewnych faktów, a poza tym to miłej zabawy.
kogut1993 Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 Nie ma co, najlepiej wybrać się do lekarza. Jednak postanowiłem poczytać w internecie i doczytałem, że wysiłek fizyczny wspomaga leczenie cukrzycy (podajże typu 2). Tutaj możesz poczytać o tym więcej: http://www.przychodnia.pl/cukrzyca/index12.php3?s=3&d=1&t=12
Stalker Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 Zapytaj lekarza, wysiłek na typowej strzelance jest podobny jak 2-godzinny mecz w kosza czy piłkę z kolgami.
wiedzmin1994 Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 To chyba słąbo gracie w nogę/kosza, albo na strzelankach macie jakieś quake'i lub cs'y. A tak w ogóle to inny rodzaj zmęczenia jest (przynajmniej u mnie).
Stalker Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 To chyba słąbo gracie w nogę/kosza, albo na strzelankach macie jakieś quake'i lub cs'y. A tak w ogóle to inny rodzaj zmęczenia jest (przynajmniej u mnie). Co przez to rozumiesz? Bo czytanie tych metafor spowodowało u mnie zmęczenie intelektualne. Typowa strzelanka, trzy, cztery godziny, część z tego stoisz na respie - czuję się potem jak po grze w taką czy inną piłkę. Oczywiście nie mówię u o scenarisuzach typu 24-48 godzin, tylko o typowej strzelance jebance.
egzudus Posted September 2, 2011 Author Report Posted September 2, 2011 Właśnie niedługo jadę na konsultacje z moim diabetologiem i zapytam co i jak a napisałem tutaj temat bo chciałem zapoznać się czy może się z czymś takim spotkaliście czy coś w każdym razie dzięki wszystkim za odp :)
arend Posted September 2, 2011 Report Posted September 2, 2011 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: O kurcze całe forum ludzi z medycznym wykształceniemJeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG
Recommended Posts