Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,

Jestem zainteresowany informacjami na temat repliki, z tym że nic nie znalazłem na forum konkretnie o tym modelu z tej firmy.

Czy ktoś ma jakieś informacje albo doświadczenia użytkowe z tą repliką, bądź dłuższą wersją m91/30 bo z tego co się orientuje są one wykonane z tych samych materiałów. A głownie interesuje mnie jakość elementów mechanicznych i możliwość tuningu ( podobno jest to stal ). Czy mechanizm spustowy i pozostałe elementy wytrzymają sprężyny m150 lub m170 itp. Poniżej parę linków:

http://gunfire.pl/product-pol-1152194986-Zeta-Lab-Mosin-Nagant-M1944.html

http://shop.ehobbyasia.com/other-gun/other-rifle/zeta-lab-real-wood-and-full-steel-mosin-nagant-rifle-m91-30-w-bayonet-v2.html

Ten wybryk pod spodem, który wywaliłem - mam nadzieję, że był pierwszym i ostatnim. /LgN

• 3 weeks later...
Posted

Ja dowiedziałem się kilka interesujących rzeczy. Na forach zagranicznych napisali, że sprężyna do tego modelu z filmiku pasuje od AEG ale tylko od modelu PSG-1. Jest trochę inna niż standardowe springi. Dodatkowo wyczytałem, że części wewnętrzne są kompatybilne z częściami do VSR-10. Bardzo liczę na potwierdzenie takich informacji przez jakiegoś polskiego posiadacza mosina od zeta-lab:)

• 2 months later...
Posted

No panowie,wszystko wyprzedane więc ktoś już by mógł podać jak sprawa wygląda z bebechami i czy będzie możliwe stworzyć z tego prawdziwego potwora.

Posted

Racja. Za bardzo skróciłem myśl.

Chodziło mi o komorę hop up i lufę. Natomiast zauważyłem, że na gunfire.pl sprzedali wszystkie egzemplarze modelu m44 spring.

Był dostępny za ok. 1300zł. A pozostałe modele mają znaczną obniżkę w cenie.

Mam nadzieje, że ktoś kto zakupił te modele napisze parę słów na ich temat.

Pozdrawiam

Sus.

• 3 months later...
Posted

cóż, miałem (na szczęście tylko przez chwilę) najdłuższą, sprężynową wersję. Jestem BARDZO zawiedziony, zarówno w kwestii wykonania, jak i "osiągów".

Osiągi podsumuję krótko:

- praktyczny brak hopka (nie działał wcale).

- celność na poziomie czterotaków AGMa i Karta (a podobno precka wewnątrz, haha!).

- BARDZO częste zacinki rączki podczas przeładowania/kulek w lufie (na 20 strzałów 4 zacinki).

- naprawdę poroniony sposób ładowania magazynka, praktycznie wykluczający używanie Mosina w warunkach ersoftowych.

- zerowa powtarzalność strzałów (na dystansie DWADZIEŚCIA METRÓW problem w ustrzeleniu kartki A4).

A z zewnątrz - katastrofa. Powiem szczerze - repliki Denixa są wykonane lepiej. ;) A jak ktoś widział kiedyś coś od Ardesy czy Euroarmsa, to zesika się ze śmiechu zestawiając cenę Mosina od Zety z tym, jak wygląda. Kolba z białego drewna wyglądającego jak blat stołu z Ikei, części stalowe pooksydowane na zimno jakimś gównem, które schodzi chyba w trakcie transportu, bo do mnie dotarło z ubytkami, przy tym każda większa część odstawała od reszty bądź miała luz. ^^

Ale żeby nie kopać leżącego, dam po prostu zdjęcia:

https://picasaweb.google.com/107420014643309626944/MosinNagantZetaLab

Także - nigdy więcej repliki od Zety. ;)

Posted

Wewnątrz byś podziałał, ale łoża byś mi nie wystrugał i oksydy nie położył. :P Zresztą, jak to zobaczyłem, to byłem tak poirytowany, że ostatnia rzecz, o jakiej myślałem, to tuningować parcha. Kupię łoże z mosina i zaadoptuje pod bebechy z chińskiej shit-snjapy - osiągi będą te same, ale wydam 3 stówki, a nie 2200...

Posted

Raz widziałem Mośka z bebechami od chińskiej szit snajpy na alledrogo i kilka mosinów z VSRek i M700 KJW na jednym forum. No na prawdę nie spodziewałem się takiego czegoś szczególnie po takiej promocji i takiej cenie.