wxp31 Posted August 30, 2011 Report Posted August 30, 2011 Witam Jak w temacie, moje badziewie w postaci ww Socoma nie zbiera kulek z magazynka, testowałem na 2 sztukach i niestety nic, pomaga albo wyjęcie maga i ponowne włożenie go, albo ręczne odciągnięcie zamka do oporu, czy ktoś mógłby doradzić co jest nie tak jak trzeba i ewentualnie poinstruować takiego osła manualnego jak ja co można zrobić, żeby to naprawić? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Iwan Quote
Pudel21 Posted September 4, 2011 Report Posted September 4, 2011 (edited) U mnie w Socomie mag ma problem z podawaniem kulek P&J. Edited September 4, 2011 by Pudel21 Quote
wxp31 Posted September 5, 2011 Author Report Posted September 5, 2011 Dex na 2 magach jest to samo, przy odciągnięciu zamka ręcznie, kulki normalnie podaje, to chyba nie problem maga... Pozdrawiam Iwan Quote
John_RD Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 (edited) Jeżeli magazynek jest ok i nie blokują Ci się w nim kulki to blokuje Ci się popychacz. Dzieje się tak jak za dużo bawisz się zamkiem, wtedy sprężynka cofająca popychacz się wyrabia i wystarczy lekki opór kulek aby popychacz się nie cofnął. Tak dla sprawdzenia jeszcze czy to na pewno to: po strzale lekko ale tak lekko wysuń magazynek (tak na jeden mm), jeżeli usłyszysz klik i po ponownym włożeniu maga podał kulkę, jak podał tzn. że popychacz. Na szczęście jest to łatwe do zrobienia bo wystarczy zmienić skok sprężynki albo samą sprężynkę. Najprościej i bez żadnego kombinowanie jest zrobić tak http://zxc133.republika.pl/mk23.JPG - bierzesz coś ostrego, wsadzasz w jeden z pierwszych zwoi i odciągasz tak aby początek sprężyny zaczynał się gdzieś w 1/4 całego mechanizmu. Zresztą sam już zobaczysz w jakiej odległości popychacz dobrze działa. Jest tylko jeden minus tej szybkiej naprawy bo zapomnij o zabawie zamkiem, no chyba że częściej będziesz chciał go naprawiać. PS. jak nie wiesz jak dostać się do mechanizmu popychacza to: Ściągnij zamek i wyciągnij lufę z zamka wraz z komorą HU. Teraz patrząc od góry na zamek w tylnej części otworu na łuski wystaje taki mały ząbek. Wciśnij go w dół i już masz. enjoy Edited September 6, 2011 by pidzejfat Quote
korpus97 Posted September 22, 2011 Report Posted September 22, 2011 Miałem taki sam problem twoja rada pomogła wszystko pięknie działa :cool: Quote
Recommended Posts