Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Z tego co kojarzę były jeszcze w użyciu DMV. Z uzbrojenia używali również AKM oraz AKM + pallad. Reszta tak jak piszą przedmówcy. Trochę mi się miesza uzbrojenie na KFOR, SFOR i IFOR, ale wydaje mi się że wtedy również zaczęto używać pierwszego Rip-stopa. Fotki niedługo dorzucę. :wink:

Posted

Miałem ten mundur, nie był to rip stop tylko jakiś cieńszy materiał. Jedyną różnicą w kroju między nim a bawełniakiem były dodatkowe kieszenie na spodniach z tyłu.

Posted

Mam ten mundur w dalszym ciągu. I tak jak mówi KAC z kroju różniły się tylko dodatkowymi kieszeniami na spodiach z tyłu .. A materiał jest moim zdaniem ok ; )

Posted (edited)

Bawełniak wz.93/ew. Ripstop wz.93 + CM.028+ Naszywki. Myślicie, że to będzie dobre? :)

Co do naszywek. To naszywka IFOR'u i wiem, że na drugim ramieniu były dwie naszywki, bodajże w figurze łuku "Poland" + godło w czerwonym kole, prawda? I jeszze jedno, na którym ramieniu jaka naszywka?

Edited by Grzesiek_SAS
Posted

Mundur- ujdzie.

Replika- błąd, tam używano AKM/AKMS.

Naszywki? Jeśli masz na myśli używanie oznak przynależności do jednostki itd. to licz się z tym, że może Cię spotkać niemiła przygoda (mowa o sytuacjach poza pokazami/rekonstrukcjami) ze strony osób, które zdobyły prawo do posiadania tychże naszywek.

• 2 months later...
Posted

Zachciało mi się zrobić stylizację na polaków w IFORze. Ustaliłem, że będę potrzebował:

-Bawełniaka wz127A/MON

-OLV'ki

-desantów

-naszywki IFOR

-beretu

-pasa WP

-Pokrowca wz.93 na micha (nie mam pieniędzy na kevlara)

-AKM-a

I czego jeszcze?

Posted (edited)

Chińskiego micha już mam, kosztował mnie 35 złotych. Jeszcze zastanawiam się coby zamienić OLV na DMV, które waszym zdaniem jest wygodniejsze?(jeśli o jakiejkolwiek wygodzie można mówić). Nie ma jakiegoś koszernego boczniaka do tej stylizacji?

Edited by Usama
  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Co do broni głownie kbk akms i wz88 Tantal ,akm'ów było mało ,rzadko spotykane występowały w większości z granatnikiem palland .

No i oczywiście SWD i PKM .

KLV jak najbardziej się nadaje ,ochra często bywa gościem na alledrgo :)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Odkopię troche temat.

Czy polscy żołnierze używali wtedy jakiś gogli/osłony oczu?

Wydaje mi się, że przydziałowych nie dostawali, ale czy np mogli kupować we własnym zakresie?

Pozdrawiam