Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, chciałbym urządzić mały tuning mojego cm031, a wiec chciałbym by gb chodził płynnie i chyba wymienił bym komorę HU na metalową. Tuning na sprężynkę M120 też by się przydał. Cena za którą chciałbym zrobić ten tuning wynosi 200 zł.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam

Mam Cm.031 Wymieniony Korpus Na Metalowy I Mam Zamiar Robić Tuning.

Moje Plany co do tej repliki to :

Wsadzenie Sprężyny M130 Guardera I Czy Wytrzymają To Zębatki?

Lufa Precyzyjna Guarder 6.02 Czy Systemy

Gumka Hop-Up GG Zielona

Coś Jeszcze Zmienić Dodać

Mam Do Wydania 350ZL

Pozdrawiam.

A ja mam dla Ciebie infor. ze jesteś leń-uszek.

Następnym razem jak masz zamiar coś nasmarować to najpierw zerknij do regulaminu.

S1

Posted

To jest wewnętrznie cm028 - na sp130 zmielisz tłok i zębatki będą ci koszmarnie rzęzic.

Do tego prowadnica może nie wytrzymac i ogólnie bez mocnego pakietu do tego nie podchodź.

Posted

Jak kupowałeś niedawno to GB w środku wygląda jak ten z serii CM.04x, rózni się szkieletem i silnikiem. Jak chcesz wsadzić M130 to wymień tłok i głowice dla świętego spokoju.

Posted

Witam.

Chciałbym WYCISZYĆ tę replikę i może dodać tani mosfet.

-które części trzeba wymienić i na jakie?

-Czy Kicpa dalej robi mosfety,a jak tak,to gdzie taki kupić?

Pozdrawiam.

Posted

Po pierwsze porządne podkładkowanie nasmarowanie, po drugie wymiana głowic na wyciszone. Oczywiście nie da się wyciszyć repliki całkowicie ale odgłos wystrzału będzie mniej słyszalny.

Posted

Fakt faktem,zapomniałem o podkładkowaniu.Poza tym,czy do wyciszonej głowicy nie powinno dokupić się czegoś jeszcze(gdzieś kiedyś coś takiego czytałem)?

Ponawiam pytanie o producenta części i mosfety.

• 3 weeks later...
Posted

Witam, chciałbym urządzić mały tuning mojego cm031, a wiec chciałbym by gb chodził płynnie i chyba wymienił bym komorę HU na metalową. Tuning na sprężynkę M120 też by się przydał. Cena za którą chciałbym zrobić ten tuning wynosi 200 zł.

kup silnik, gumkę hop-siup i dozbieraj do precki... najlepszy tuning

Posted

Witam, mam takie pytanko dotyczące tuningu mojej cymki mam zamiar wymienić gumke hu na systemy czarną i czy wymiana spręrzyny na m120 lub m130 nie zagrozi częścią wew. gb ? Czytałem na ten temat dużo i jedni mówią że zagrozi a inni wręcz przeciwnie.

Posted

Czy Ty w ogóle widziałeś gearbox swojej repliki? Jeśli nie chcesz sam grzebać, zapytaj serwis który to będzie składał doradzą Ci, jeśli sam grzebiesz uważam, że to pytanie nie na miejscu - szczególnie jeśli czytałeś cokolwiek na forum.

Przypominam to nie dział dla zielonych gdzie po raz 100-tny udziela się tych samych, pigułkowych odpowiedzi!

• 2 months later...
Posted

No ja zamierzam zrobić tuning mojej cm.031 o to co chce zrobić i czy dobrze dobieram części:

Sprężyna guarder m140

tłok shs z wszystkimi metalowymi zębami

głowica tłoka wentylowana

cylinder typ 0

głowica cylindra metalowa podwójnie doszczelniona

dysza metalowa shs

metalowa prowadnica sprężyny łożyskowana

łożyska ślizgowe metalowe 6mm

silnik F1 o zwiększonej mocy i momencie obrotowym

gumka hop-up systema energy

kable niskooporowe + mosfet (układ zabezpieczający) Pochłaniacz ognia od beryla.

• 1 month later...
Posted

Podłącze się, chce do mojej cymki dać nową sprężyne ale nie wiem jaką m120 od ultimate czy 130 od SHS. Flaki wewnątrz gejboxa:

łożyska stalowe kulkowe

zębatki jg

głowica wentylowana łożyskowana SHS

tłok z 3 ostatnimi metalowymi zębami SHS

cylinder typu 0 stock

gearbox boyi lub cymy (nie jestem pierwszym wlascicielem a bylo cos podobno zmieniane)

silnik stock

prowadnica lozyskowana metalowa CYMA

• 2 months later...
Posted

Witam. Chciałbym też 'ulepszyć' swoją 0.31 a w zasadzie doszczelnić. Wymieniłem już oring na tłoku bo zasieg był makabrycznie mały. jest duża poprawa ale w porownaniu z glokiem 23 +/- to samo. Wiec postanowiłem ze wymienie dysze ale spotkałem sie z takim problemem ze akurat do ak są 2 rodzaje: długa i krótka i nie wiem jaką powinienem wybrać.

Do tego modelu przeważnie krótka dysza.

S1

• 2 weeks later...
Posted

dzieki. zamowiłem jakąś dysze na redberet ( z elementa taką z trójkątną dziurą) ale przysłali mi jakąś fioletową (widziałem takie, że są z SHS w 2 wersjach-długa i krótka) i nie wiem ktora to. Jest dluzsa od stockowej. moje pytanie brzmi: moze być taka? ;)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...