eNdo Posted August 22, 2011 Report Posted August 22, 2011 Witam. Jestem posiadaczem CYMY 0.28 z gearboxem od 0.36. Mam z nim kilka problemów. 1. Tryby ognia. Czy to wina przerywacza, okablowania, selektora czy silnika, gdy strzelam na "pojedynczym" robi pełen cykl i kiedy puszczam spust robi 1/4 następnego cyklu. Na auto tak samo 2. Wymieniłem koszyk silnika. Po kilku strzałach naciąga sprężynę (silnik) i nie może strzelić, dopiero po kilku pociągnięciach za spust działa z powrotem. Stawiam na zbyt duży docisk. 3. Jakim smarem mogę smarować zębatki, łożyska itd, oprócz teflonowego czy silikonowego? Nigdy nie smarowałem repliki. Poza tym nie wiem czy przerywacz jest dość sztywny. W którą stronę mam go docisnąć żeby było dobrze? Quote
minus25 Posted August 22, 2011 Report Posted August 22, 2011 co do 3- polecam smar do zębatek, np http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_135&products_id=1870&name=G&G_-_Smar_do_zebatek lub podobny od innej firmy, np TM. Quote
Dread Posted August 22, 2011 Report Posted August 22, 2011 Co do punktu pierwszego, to pewnie zgięty styk. Spust zwiera styk, a potem wracając zwiera go ponownie. Oczyść, napraw, albo wymień kostkę stykową i zobacz, czy pomaga. Co do dwójki, to faktycznie poluzuj śrubkę pod silnikiem. Quote
zaki123 Posted August 22, 2011 Report Posted August 22, 2011 Co do dwójki to może też być, o ile rozbierałeś gb już, odwrotnie założona sprężynka na palcu stykowym. Co do smarów to różne rzeczy różni ludzie stosują. Czym można? ano smarami o dużej lepkości (czyli potocznie gęstymi) żeby nie spadał z zębatek bo one jednak się szybko kręcą. Więc czy? ja np Łt43, sylikonowym lub wazeliną, zależnie od tego co mam bliżej :) Quote
Recommended Posts