Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Jestem posiadaczem CYMY 0.28 z gearboxem od 0.36. Mam z nim kilka problemów.

1. Tryby ognia. Czy to wina przerywacza, okablowania, selektora czy silnika, gdy strzelam na "pojedynczym" robi pełen cykl i kiedy puszczam spust robi 1/4 następnego cyklu. Na auto tak samo

2. Wymieniłem koszyk silnika. Po kilku strzałach naciąga sprężynę (silnik) i nie może strzelić, dopiero po kilku pociągnięciach za spust działa z powrotem. Stawiam na zbyt duży docisk.

3. Jakim smarem mogę smarować zębatki, łożyska itd, oprócz teflonowego czy silikonowego? Nigdy nie smarowałem repliki.

Poza tym nie wiem czy przerywacz jest dość sztywny. W którą stronę mam go docisnąć żeby było dobrze?

Posted

Co do punktu pierwszego, to pewnie zgięty styk. Spust zwiera styk, a potem wracając zwiera go ponownie. Oczyść, napraw, albo wymień kostkę stykową i zobacz, czy pomaga.

Co do dwójki, to faktycznie poluzuj śrubkę pod silnikiem.

Posted

Co do dwójki to może też być, o ile rozbierałeś gb już, odwrotnie założona sprężynka na palcu stykowym.

Co do smarów to różne rzeczy różni ludzie stosują. Czym można? ano smarami o dużej lepkości (czyli potocznie gęstymi) żeby nie spadał z zębatek bo one jednak się szybko kręcą. Więc czy? ja np Łt43, sylikonowym lub wazeliną, zależnie od tego co mam bliżej :)