Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam jest to mój pierwszy post i przychodzę z problemem dotyczącym wyżej wymienionej repliki a więc przejdźmy do sedna . Otóż ogień pojedynczy odmawia posłuszeństwa ( tzn nie ma siły żeby docisnąć spust do końca i móc cieszyć się ogniem pojedynczym ) natomiast przy ogniu ciągłym są problemy z strzelaniem serią problem podobny do tego przy ogniu pojedynczym lecz na upartego strzelać się da . No i tu pojawia się pytanie . Czym może być to spowodowane ? Jedyne co mi przychodzi do głowy to akumulator który za 1 razem nie został naładowany do końca ( głupi przesadni entuzjazm :angry: ) no i 2 ładowanie "domowym" sposobem ( tzn mój uzdolniony tata znalazł jakieś magiczne kabelki i się jakoś ładował o kupnie ładowarki nie pomyślałem [ ps ta dołączona d pudełka była jakaś " chińska " ] ) No i tu kolejne pytania czy się mylę ? Czy da się coś zrobić ? I jeżeli wina jest rzeczywiście po stronie akumulatora to jaki kupić ? Za udzielone odpowiedzi serdecznie dziękuje .

Posted

Jeśli nie masz siły wcisnąć do końca spustu, (który nie jest aż tak twardy) to coś jest nie tak z właścicielem a nie repliką. Aby w P90 uzyskać ogień pojedynczy wystarczy przełączyć selektor ognia na ogień pojedynczy, następnie naciskamy spust i replika miota odpowiednio od jednej do jednej kulki, w innym przypadku replikę odsyłamy (jeśli jest na gwarancji) do sklepu.

Posted

Jeśli nie masz siły wcisnąć do końca spustu, (który nie jest aż tak twardy) to coś jest nie tak z właścicielem a nie repliką. Aby w P90 uzyskać ogień pojedynczy wystarczy przełączyć selektor ognia na ogień pojedynczy, następnie naciskamy spust i replika miota odpowiednio od jednej do jednej kulki, w innym przypadku replikę odsyłamy (jeśli jest na gwarancji) do sklepu.

To nie jest problem z właścicielem . Z repliki strzelali także moi bracia więc nie jest to kwestia braku siły ( uprzedzając pytania bracia starsi nie nie są pierdołami ) a na gwarancje już wysłać chciałem niestety replika kupiona na allegro a sprzedawca zlikwidował firmę i obecnie 0 jakiegokolwiek kontaktu .

Posted (edited)

Najgorsze że mądry Polak po szkodzie :icon_cry: No z co do bateryjki no to problem w tym że w moim mieście to chyba tylko ja mam taki "odpał" na asg .

Edit: A jak sprawdzić te przepalone styki ? Wiem że może to być głupie ale w jestem kompletnym laikiem .

Edited by Dunhelm
Posted

Wyciągnąć GB i pooglądać styki. Na jutubu są filmiki jak dobrać się do GB (co nie jest problemem).

Spróbuje jutro . Znając moje szczęście zostanie kilka " niepotrzebnych " części .

Posted

brak singla to częsta przypadłość gietek- uszkodzony przerywacz lub rozgięte styki.

Serią jednak powinna strzelać bez problemu.

Proponuję wyjać gearboxa is prawzdić- zdejmij stopkę, odkręć 2 środki , wyjmujesz ten plastik i już gearboxa możesz wyjąć.

Sprawdź też na innej baterii.

Ta z zestawu dudowna nie jest, aje szcze niewłaściwie ładowana bardzo szybko idzie w diabły.

A teraz 99Tomkat opowie wszystkim o co mu chodziło ;p

Arend

Posted (edited)

brak singla to częsta przypadłość petek- uszkodzony przerywacz lub rozgięte styki.

Serią jednak powinna strzelać bez problemu.

Proponuję wyjąć gearboxa i sprawdzić- zdejmij stopkę, odkręć 2 środki , wyjmujesz ten plastik i już gearboxa możesz wyjąć.

Sprawdź też na innej baterii.

Ta z zestawu cudowna nie jest, a jeszcze niewłaściwie ładowana bardzo szybko idzie w diabły.

A teraz 99Tomkat opowie wszystkim o co mu chodziło ;p

Arend

oj tam oj tam

Zamiast petek napisałem gietek ;)

Po kilku żywcach się zdarza(i nie propaguję tutaj alkocholizmu :)

tak czy siak wyjęcie gearboxa w p90 to 2-3 minuty max w zależności jak dobry mamy śrubokręt ;)

Tak więc:

pożycz dobrą i poprawnie naładowaną baterię

wyjmiuj gearboxa i przeczyść stymi

Singlem się nie przejmuj to wcześniej czy później każda petka i tm i chińska ma z nim problemy i większość posiadaczy przestaje się tym przejmować i to robić...

Edited by 99TOMCAT
Posted

Tak jak pisaliście problem był w stykach lecz żaden dokładnej racji nie miał okazało się że wymagały one przeczyszczenia oraz drobnej regulacji :icon_biggrin: Ogień pojedynczy nadal nie działa ale mój brat poprzysiągł że będzie z nim walczył . Wszystkim dziękuje za pomoc .