Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Rozważam zakup R31 lub Colta od KJW i mam pytanie. Czy w R31 jest tem sam problem co w Colcie KJW i na jednym ładowaniu GG da się wystrzelić max 15-20 kulek czy spokojnie da się wywalić cały magazynek? (Temp. Umiarkowane)

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...
Posted

Witam ,

mam problem z magazynkami w R31 , po wymianie gumek w zaworze w miejscu ładownia gazu, bardzo słabo mi odbija ten zawór i wywala gaz z powrotem ... miał ktoś taki problem ?

Posted

Witam ,

mam problem z magazynkami w R31 , po wymianie gumek w zaworze w miejscu ładownia gazu, bardzo słabo mi odbija ten zawór i wywala gaz z powrotem ... miał ktoś taki problem ?

Mój znajomy tak miał, wymieniłem oringi i już było okay. Może za duże oringi? Albo brakuje tego na samym wejściu?

• 2 weeks later...
Posted

U siebie mam wstawionego AIPa. Przy czym nie wiem czy czasem nie wymaga on minimalnie większej głowicy tłoczka, bo mam problemy ze szczelnością. Na głowicy Bella śmigało ładnie.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Chyba się pokuszę, opis zasugerował, że są też wersje dla leworęcznych (preferuje lewą rękę) ale niestety żadnej nie znalazłem. A na te luźne magazynki jest jakiś fajny sposób ? Izolką po sciankach wewnętrznych czy gumy jakieś wklejać ?

Posted (edited)

Kolega wkleił jakieś gumoleum do tego, magazynki nie wypadają, ale też dużo trudniej je wyciągnąć. Na dłuższą metę to walenie kota przy pomocy młota, ja platformę w ogóle wywaliłem, kaburę mam na pasie, a magazynki w kieszeniach taco.

Wersji dla leworęcznych nie widziałem :(, przynajmniej chińskich.

Edited by Nath
Posted

Właśnie dotarł do mnie R31-C. Co prawda miał być czarny (wg opisu) a jest ciemnozielony. Mimo wszystko zostaje u mnie bo mi się ten kolor strasznie spodobał.

W wielu miejscach w necie czytałem, że R31 w przeciwieństwie do pozostałych modeli nie ma oznaczeń. Jakież było moje zdziwienie jak dostałem egzemplarz z pełnymi oznaczeniami.

Na razie jest nówka ale nic nie klekocze. Zamek i magazynek są świetnie spasowane.

Posted

Panowie,takie pytanie.

Cały czas, niezmiennie, R27 (z taiwanguna, konkretnie srebrny) mają pełne oznaczenia springfield armory, tak? Nic się nie zmieniło i mimo braku oznaczeń na zdjęciach są one obecne, tak?

Posted

Zdejmij zamek i obejrzyj dokładnie prowadnicę na szkielecie i na zamku, czy tam nie ma żadnych zadziorów, inna sprawa-czym smarujesz? Smar nie spływa/nie strząsa się podczas pracy zamka/przenoszenia? Druga sprawa to smarowanie cylindra-porusza się swobodnie, nie zostaje przypadkiem w przednim położeniu?

Posted

Sprawdź czy dzyndzel od cylindra gazowego, który podaje kulki z maga do komory nie jest nadłamany, u mnie jego uszkodzenie powodowało właśnie takie objawy. Wyginał się na kulce i blokował zamek.