Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Kumpel zgłosił się do mnie ze swoim pakietem Li-Ion Firefox 11.1V.

Jakiś czas temu gdy wkładał go do frontu (ma w nim niestety mało miejsca) pękła "folia" w którą jest zapakowany akumulator.

Ponieważ łącznik pomiędzy ogniwami nie został uszkodzony owinęliśmy uszkodzone miejsce taśmą izolacyjną i zostawiliśmy problem.

Po ostatnich długich grach podczas deszczowej aury bateria zaczęła odmawiać posłuszeństwa, po zdjęciu izolacji okazało się, że łącznik pokrył się rdzą i "pękł" na dwie części tak, że pakiet przestał działać.

Moje pytanie czy ktoś wie co można z tym zrobić?

Może znacie jakieś firmy z okolic Łodzi które się tym zajmują? Napisałem już do BTO czekam na ich odpowiedź.

Posted

Potrzebujesz dość mocnej lutownicy oporowej i trochę kalafonii/pasty lutowniczej. Staraj się krótko dotykać ogniw ażeby się nazbyt nie nagrzały. Lutowanie jest lepszą metodą niż zgrzewanie.

Posted

Dzięki za radę, myślałem o lutowaniu od początku ale trochę bałem się nagrzewania ogniw. Lutownice mam i to prawdziwe bydle więc nie powinno być problemów. Chyba, że faktycznie przegrzeje ogniwa :/