Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Zna ktos ekipy asg z poznania i okolic które odzwierciedlają odziały wyposażone w sprzęt pustynny? najlepiej amerykańskie.

Pytanie nr 2. Zna ktos druzyny które odzwierciedlają wojska usa z wietnamu?

Posted

Witam. Zna ktos ekipy asg z poznania i okolic które odzwierciedlają odziały wyposażone w sprzęt pustynny? najlepiej amerykańskie.

16AAB - rekonstrukcja w desercie oddziałów brytyjskich, leśnym stylizacja ale zapewne tez pełne reco

www.16aab.net

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

W prawdzie nie koło Poznania, bo w Kępnie (jak by nie patrzeć jeszcze WLKP.) mamy ekipę 42 Royal Marines Commando Sierra Coy. Nie można tego też nazwać pełnoprawną rekonstrukcją, ale jesteśmy już bliżej niż dalej. Używamy DDPM, jak i DPM.

Pozdrawiam Kosa

• 2 months later...
Posted

Team AFS Tactical z Poznania i okolic poszukuje graczy którzy chciałby wstąpić w nasze szeregi.

Chodzi nam o operatorów z ciężkim sprzętem (M249, M60).

Team wzoruje się na 75 Pułku US Army, popularnych ragersach, z okresu najnowszego.

Na wymianę wyposażenia taktycznego na odpowiednie nowy członek składu dostanie czas do roku 2013.

Wymagamy:

- minimum 16 lat!

- znajomość zasad gry i współzawodnictwa,

- potwierdzenia swojego zamiłowania do militariów w postaci znajomości wiedzy o wojsku i broni.

- dobrej sprawności fizycznej (team poza strzelankami i wyczerującymi treningami organizuje np marsze kilkudniowe)

- posiadania repliki karabinu maszynowego M249 lub M60 (inna broń wsparcia może wejść na drodze wyjątku po uzgodnieniu z kapitanem zespołu)

- hełm MICH 2000,

- mudur ACU w maskowaniu multicam lub ewentualnie camogrom,

- kamizelka CIRAS w kolorze OLIVE (inne kamizelki możliwe na drodze wyjątku po rozmowie z kapitanem)

- plecak taktyczny w kolorze olive lub maskowaniu Camogrom/multicam,

- ochraniacze na kolana w kolorze olive,

Wiem że lista wymagań jest długa, ale jak już mówiłem kandydaci mają rok czasu z możliwością ewentualnego przedłużenia na nabycie lub wymianę dotychczas używanego sprzętu na sprzęt wyżej wymieniony.

Wszelkie pytania i propozycję proszę kierować do mnie:

http://wmasg.pl/pl/profil/show/53564

lub bezpośrednio do dowódcy AFS Tactical:

http://wmasg.pl/pl/profil/show/55552

KARABIN WSPARCIA PILNIE POSZUKIWANY !!! :)

Posted

Widzę ze mój oficer sie do pracy bardzo przykłada. We wysłanym imieniu i moich kolegów z sekcji serdecznie zapraszam w nasze szeregi zainteresowane osoby. Chodzi nam głownie o 2 karabiny ciężkie typu M249 czy M60, ale rownież chętnie przyjmiemy osoby z karabinkami M4 lub M16.

Posted

tak więc wszystkim młodym czytleniką mówię, że nie salutujemy sobie na ulicy. Stopnie są tylko dodatkiem do munduru oraz pokazują kto w teamie ma ostateczne zdanie w rozgrywce, ale bez spiny

Posted
Radzę wam tylko zbytnio nie odnosić się z tym, że mianujecie się stopniami wojskowymi, bo się jacyś nadgorliwi proarmijny modzi do Was dowalą ;-)

Jeżeli nie nosicie w rzeczywistości istniejących oznaczeń stopni, ani orderów, na które nie zasłużyliście, to wszystko jest git. Tak samo, jak nie tytułujecie się na zewnątrz po stopniach.

I nie "proarmijni". Tu chodzi o elementarny szacunek dla ludzi, którzy żeby zdobyć dany stopień, czy odznaczenie, przelali sporo potu, a nierzadko i krwi. Pagon to nie zwykła szmatka z kreskami i gwiazdkami, a order to nie zwykły kawałek metalu ze wstążką.

Posted

Rozumiem. Myśleliśmy w przyszłości o grupowym zakupie oznaczeń stopni, a nie pagonów tylko tych US Army. Chodzi nam o to http://www.bestmilitary.pl/stopnie-acu-us-army-c-6.html

Jak już mówiłem nie obnośymy się z tym zewnętrznie. W 90% to część munduru który chcemy mieć jak najbardziej prawdziwy, w 10% oznaczenie wewnętrzne.

PS Jeli znacie lup spotkacie odpowiednią osobę (M249 lub M60) to proszę zapytajcie czy nie chciała by sie z nami skontaktować w sprawie wspólnej gry, bo my naprawdę jesteśmy w potrzebie ;)

Z góry dzięki.

Posted

Wasz wybór. Ja wam mogę tylko powiedzieć, że dość wielu ludzi krzywo patrzy na noszenie symboli, na które się nie zasłużyło i takie dodatki raczej wam zaszkodzą niż pomogą.

Posted

Dzięki za radę, przemyślimy to ;)

A nie znasz może przypadkiem jakiegokolwiek posiadacza m249 lub 60 z którym moglibyśmy sie skontaktować? Jakikolwiek bez teamu

Posted

Czy jest w Poznaniu lub okolicy ekipa stylizująca się/rekonstruująca jakieś jednostki (mogą być specjalne) sił zbrojnych Stanów Zjednoczonych z okresu 1990-2000 (woodland!)? Kiedyś istniała 82. Airborne, pozostałe ekipy poprzechodziły chyba na inne kamo?

• 3 months later...
Posted

Podpinając się pod temat, czy w Poznaniu lub okolicy istnieje jakaś grupa rekonstruująca lub stylizująca się na jednostki Navy SEALs z okresu od późnych lat 90-tych do teraz?