Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam Serdecznie

Od znajomego zakupiłem HK416 AGM model 052 Coś takiego (http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152191219-AGM-052.html tylko bez oznaczeń)

Dość mały przebieg na co wskazują części. Stockowa sprężyna M120 obudowa gearboxa metalowa. Stalowe zębatki firmy xyt (nie widać śladu starcia) Tłok stockowy z ostatnim zębem stalowym.

Wymieniona lufa na precyzyjną firmy systemy (chyba 6.03mm ) hopup stockowy plastikowy dwuczęściowy wymieniona gumka na systemy.(nie wiem jaki jest stan zużycia i ja często się to wymienia)

Bateria 1500mah NIMh 8,4v 7 ogniw stockowa.

Pytanie o baterie właśnie. Znajomy na tej baterii o dziwo strzelał się przez cały okres użytkowania-jakieś 3 lata ładował ładowarką stockową zawsze pamietając o czasie ładowania.

Teraz ta bateria ma "zacinki". Blokuje tłok i nie potrafi go ruszyć. Muszę wpiąć inną baterię strzelić i działa ponownie. Przez chwilę.Na innej baterii (1100NiMh 8,4V też stockowej z m4a1 PJ ) Takich zacięć nie ma.

Moje pytanie Jaką baterie kupić do tego modelu? jaką pojemność najwięcej mogę wmontować do puszki.

Czy wybrać baterię NiMh 8,4v czy 9,6v (i czy to będzie w pełni bezpieczne dla repliki) jeżeli 9,6 to czy

bateria

taka bateria będzie odpowiednia?( i jak rozumiem wiąże się to z zakupem nowej ładowarki.

ładowarka

Pozdrawiam.

Posted

Jeżeli chodzi o ładowarkę masz rację. Imax B6 jest polecany najczęściej i na allegro można go zakupić średnio do 150 zł lub ok 100 zł bez zasilacza. Z zasilaczem to nie problem gdyż jak widziałem na zdjęciach to zasilacz laptopowy 12v 5a z końcówką bodajże od laptopów Acer.

Zasilacz stockowy który posiadam ma 9v 300mA wiec baterii 9,6 raczej porządnie nie naładuje.

Przeczytawszy sporo tematów na temat baterii i ładowarek wnioskuję że dużo osób używa zasilania 9,6v lecz kilka opinii zawiera informację o szybszym zużyciu elementów wewnętrznych gearboxa. Na Rofie mi nie zależy bo dopiero zaczynam przygodę z airsoftem jaK również zauważyłem że strzelam bardzo krótkimi seriami po 3-4 kulki.