Macba888 Posted August 6, 2011 Report Posted August 6, 2011 Mam kilka pytań na temat dystansera. Ostanio zmieniałem lufę w cm048m na precyzyjną, trochę wcześniej czytałem informacji na temat dystansera oraz że trzeba na niego bardzo uważać. Przy strzelaniu "gdzieś przed siebie przez okno" zauważyłem że hop-up jakoś inaczej się zachowuję (raczej na gorzej) Pomyślałem więc że to może ten dystanser, bo w sumie nie byłem specialnie uważny podczas wymiany itd. Więc: 1. Czy przy wyjmowaniu lufy oraz gumki hop-up, dystanser zawsze "wypada", czy może on zostać w komorze na odpowiednim miejscu? 2. Czy brak dystansera pogorsza działanie hop-upa czy też całkowiecie uniemożliwia jego pracę ( czyli regulacja nic nie zmienia) 3. Jakiego koloru jest dystanser, zależy od firmy, gumki od czegoś?
white_pl Posted August 6, 2011 Report Posted August 6, 2011 (edited) 1. Nie. Może zostać w komorze. 2. Jeśli wypadł, to hop-up nie będzie działał. 3. Przeważnie czarny biały lub przeźroczysty - zależy czy jest z plastiku czy gumy. Pozdrawiam. Edited August 6, 2011 by white_pl
Macba888 Posted August 6, 2011 Author Report Posted August 6, 2011 Ok, dziękuję za odpowiedź, wiem teraz że dystanser siedzi najwyraźniej na dobrym miejscu bo hop-up jakoś tam działa. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Recommended Posts