Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ok, dziękuje za odpowiedź i czekam na dostępność SHS-a.

Zamist czekać na dostępność możesz sam pociągnąć z HK-w moim przypadku tłok siedział w skrzynce pocztowej po tygodniu... Tłok brałem S T Ą D , opłata PayPal'em, jakieś 11 dolków za sam tłok i 4,5 zielka za przesyłkę... Przy tak znikomej wartości nawet celni o myto nie prosili.... A to tylko jeden przykład tylko...

Edited by karol_alasz
  • 2 weeks later...
Posted

A mnie się ten tłok z SHS-a rozleciał (może i GB był źle złożony). Genralnie na m130 (juz ubitej) i li po 7,4 V 30 C. Sama listwa (metalowe zeby tłoka) bez szwanku za to mocowanie w/w listwy rozsypało się w drobny maczek. Ja jakos straciłem zaufanie do tego tłoka, choć wiekszość chwali zatem mógł mi się trafić bubel. pzd Łukasz

• 3 months later...
Posted

Witam, w swojej karierze przeszedłem już dwa tłoki z tworzywa sztucznego z czego ten drugi niezbyt długo wytrzymał (chociaż miał metalowe wszystkie żeby) to teraz postanowiłem że wole zaopatrzyć się w tłok ze stopu metali, w związku z czym moje pytanie co sądzicie o tym tłoku:

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_60&products_id=625

Jeśli macie jakieś inne propozycja to chętnie przejże.

Moja specyfikacja to sprężyna M120 Guardera, GB, cały GB składa się ze stopu metali. GB v3.

Proszę o porady.

Z góry dzięki :)

Posted (edited)

Ja nie narzekam na JBU ALU.

Szkielet JG v.3 ok 60ooo - 80ooo bb's

Tłok na springu M120 od przebiegu ok. 20ooo , teraz M130 - jakies 1ooo bb's i to wszystko na przyzwoitym ROFie

A jedyne co się stało z tym tłokiem to lekko starta farba w miejscu, w którym wchodzi sprężyna.

EDIT: Taki malutki.

Edited by zajaszcze
Posted

Ten pomarańczowy MB Ci poszedł? Damn it, niedawno go kupiłem:P

@ Saper Wszyscy chwalą SHSa z pełną szczęką 14 zębów, chociaż przy m120 to Ci każdy POMowy wytrzyma, jak Ci padły to może ze względu na rofa, wtedy lepiej spiłować przedostani ząb.

Posted

Pierwszy tłok jaki miałem był oryginalnym tłokiem od początku w GB, był to tłok całkowicie z tworzywa(oprócz ostatniego zęba) skończył się ponieważ zamontowałem wtedy do GB sprężynę M120 zamiast oryginalnej więc żeby się w nim wytarły, następny tłok jaki kupiłem to ten: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_140&products_id=6317&name=Big_Dragon_-_Tlok_POM_-_Full_Metal_Teeth

miał on bardzo niewielki przebieg ponieważ niedawno robiłem te całe zmiany w GB, podczas strzelania nagle się skończył, jak otworzyłem GB to urwało się to co na rysunku

bdtlokfmt.jpg

dlatego myślałem że wybierając teraz tłok aluminiowy będzie on pewniejszy i wytrzymalszy, bo jak wiadomo nie chcemy zbędnie ciągle wydawać kasy na naprawy naszych replik :icon_confused:

Posted

a może po prostu masz źle spodkladkowane zebatki i tłok się nie pokrywa, bo tłok big dragons mam przy sprerzynie m210 w sr25 i wszystko działa... a przy m120 prawie każdy tłok powinien wytrzymać.

Posted

No własnie nie wiem czy dobrze spodkładkowałem, bo rozbierałem GB niedawnoc (przed peknieciem tłoka) do całkowitego umycia i ponownego złożenia i przesmarowania, ale co prawda jak zlozylem czesciowo GB miedzy innymi tłok z cylindrem i dwie żebatki, to krecac nimi zęby tłoka ładnie się schodziły z zębami zębatki.

Posted (edited)

Kolego, jeśli na sprężynce od długopisu (bo IMO M120 to taka właśnie większa sprężynka od długopisu) zajechałeś 2 tłoki w tym jeden z metalową szczęką to znaczy że TY coś źle robisz i tutaj szukaj powodu a nie szukasz coraz mocniejszych tłoków. Bo i pełen metalowy zajedziesz, już był tu jeden (albo i więcej) magik na forum co dosłownie ZAORAŁ tłok JBU który rzekomo niezniszczalny jest. Więc kup lepiej porządny tłok z tworzywa z 1/3/7 metalowych zębów i daj to do złożenia komuś kto się na prawdę zna, gwarantuję Ci że wtedy wszystko będzie chodziło jak należy i będzie to przez długi czas ostatni tłok jaki kupisz. Bo zakładanie w pełni metalowego tłoka do sprężyny M120 ma taki sam sens jak turbo, chromowane felgi i spojlera do traktora który ma pole orać.

Edited by MAJOR762
  • 9 months later...
Posted

Mam pytanie jaki tłok wybrać do tuningu chcę założyć do mojego GB M140 lub M150 jaki tłok bez problemu wytrzyma takie przeciążenia :) z góry dzięki za ODP. pozdrawiam.