Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Najważniejsza jest:

- ochrona oczu,

- buty za kostkę (żebyś sobie giry nie skręcił),

- broń główna.

Sam mam okulary ESS takie jak w tym teście ESS .

Buty to już indywidualna sprawa.

Jeżeli nie masz od kogo pożyczyć głównej, to naciągnij rodziców na wcześniejszy prezent i kup cm z takich, które są polecane jako najbardziej niezawodne i podatne na tuning, a przede wszystkim nadające się do strzelania po wyjęciu z pudełka. Nie ma innej opcji. Boczniaka odpuść.

Mundur - możesz kupić flecka, bo tani. Możesz też kupić bojówki olive i śmigać w T-shircie. Fleck to nie najgorszy pomysł, jak będziesz chciał zmienić camo, to przebolejesz te parę dych które dałeś za niego.

Co do szpeju to chyba sam widzisz, że niewielkie masz o tym pojęcie, więc najzwyczajniej w świecie odpuść to sobie na razie. Przyłączysz się do jakiejś ekipy, poznasz różne "filozofie" związane z oporządzeniem. Ktoś będzie miał dwa komplety to ci pożyczy i wypróbujesz różne opcje. Nie kupuj nic bo będziesz żałował.

Edited by Kamyk82
Posted

1. Klasa wytrzymałości F więc lepiej się nie da.

2. Nie wiem jak z tą repliką ale lepiej będzie wziąć CM.030. Nie będziesz musiał kupować gazu, łatwiej dostaniesz części zamienne (gaziaki są gazożerne więc będzie drogi w utrzymaniu-mowa o MK23)

3 Chyba P&J starczy na początek. Nie wiem za bardzo czy 0,25 nada się do takiego pistoletu

Musiało być :)

Skoro 1200 zł to może coś od Kwa lub G&G?

Jesteś nowy? NIE DORADZAJ!

Nie wiesz, o czym piszesz? NIE DORADZAJ!

1. Oczywiście, że da się lepiej, tylko nie w tej skali wytrzymałości. Osobiście używam tylko okularów z atestami balistycznymi, które gwarantują bezpieczeństwo w ASG. Klasa F tego NIE ZAPEWNIA. Polecam okulary SPECS z allegro od sprzedawcy zielonapantera. Kosztują całe 12zł, a wytrzymują strzał z prawdziwego shotguna z 10m nabojem 12ga. Testowałem z 520fps z przyłożenia w szybki, oprawki, zawiasy itp. Zero śladów.

2. Nie, nie będzie lepiej, bo cm.030 ma marny zasięg, którego nie rekompensuje szybkostrzelność. Gaziaki nbb nie są tak gazożerne jak te z BB, choć, oczywiście, są droższe w utrzymaniu niż repliki elektryczne.

3. A po co "na początek" używać syfiastych kulek? Od siebie polecam G&G oraz biovale, choć te drugie to już wyższa półka. Czesto polecane są też Guardery i Mad Bulle.

4. On chce p90 a Ty mu radzisz KWA lub G&G?

Pozdrawiam,

Laokoon

Posted

O, z tymi okularami to się dobrze składa, bo akurat kupuję komplet właśnie u zielonejpantery, toteż 12zł za ochronę oczu to żadne pieniądze, i na wysyłce zaoszczędzę:)

Czemu pejotki są syfiaste? Możesz mi polecić jakiś sklep w których chociażby G&G są dostępne? Bo w gunfire ich nie ma a cenowo wychodzą podobnie jak pejotki.

Posted

Od siebie jeszcze mogę polecić King Arms i ICS.

G&G są też dostępne na zbrojowni.

Tak jak mówią koledzy powyżej. Pistolet sobie daruj. Jak koniecznie chcesz mieć gaziaka to musiałbyś kupić już coś z wyższej półki żeby mogło ci to posłużyć np KSC,KWA,ASG o japończykach nie wspominając a to jest wydatek rzędu 400<.

Na dobry początek kup cm 0.28, 350zł które wydasz na tą replikę to będzie dobry wybór na początek. W pudełku razem z nią masz zarówno ładowarkę jak i akumulator więc od razu możesz ruszać do boju. Jeśli będziesz ją szanował to zawsze możesz ją sprzedać i kupić sobie coś lepszego.

A najlepiej przejdź się na strzelankę i pogadaj z ludźmi poogladaj ich repliki i na pewno wyciągniesz z tego jakieś wnioski.

Posted

Właśnie też tak myślałem żeby kupić od razu większą spluwę, ale zwyczajnie nie starczy mi na to teraz kasy, a dopiero w grudniu będę miał jej sporo. Cóż, niedługo wybieram się na strzelankę do jednej z lokalnych grup, to popytam(chłopaki mają głównie kałasze).

• 2 weeks later...
Posted

Witam po krótkiej nieobecności. Kupiłem komplet BW od zielonej pantery, tzn. bluzę, spodnie i specsy + bandanę. Z zestawu jestem jak najbardziej zadowolony, wszystko idealnie pasuje poza.. spodniami. Przeliczyłem się nieco i wziąłem ciut za duże, tzn. w pasie są za szerokie. Jutro jadę z nimi do krawca, może uda mu się je jakoś zmniejszyć, a poza tym to i tak będę nosił pas.

Natomiast odnośnie drugiego zestawu - socoma, tu się trochę wygłupiłem, tzn. zamówiłem giwerę dziś rano, i zamówienie jest już zrealizowane ALE udało mi się zarobić jakieś 300zł na makulaturze z mojego garażu, a mając to + drugie 300zł które wydałem na socoma i komplet, miałbym już porządnego elektryka.. Ale trudno się mówi, jutro pobawię się pistoletem.

Posted

Myślę że takiej potrzeby nie będzie, spodnie piorą się w 90*, jak to nie pomoże to jutro odwiedzę krawca. Wgl kupiłem za 30zł od kolegi desanty, co prawda bez wkładek, ale i tak są zajebiste. Jak na początek mi wystarczą?

Posted

Pasek wygląda całkiem nieźle, ale nie chcę kupować nic w wysyłkowym, wolałbym na miejscu, zresztą tam mogę sobie go obejrzeć, zapytać sprzedawcy o opinie, i/lub polecenie czegoś innego. Wgl. nigdzie na forum nie mogę znaleźć o nim info, czy ktoś ma/miał

Posted

A czy nie zauważyłeś że na forum jest też dział "Mundury i Oporządzenie" tam też można poczytać o paskach , butach i innych takich pierdołach. A sam UTL jest dość niezły ale jako zwykły pasek do spodni. Jako pas taktyczny mało się sprawdza.

Posted

Rezygnuję z tego pasa, bo mój parciany świetnie się nadaje. To z początkowych zakupów tyle, niedługo idę z socomem na pierwsza strzelankę, popytam co jeszcze mogę kupić. Temat do zamknięcia

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...