CzaroSW Posted May 11, 2012 Report Posted May 11, 2012 (edited) Zregeneruje się do piątku... spokojnie. :biggrin: Edited May 11, 2012 by CzaroSW
CzaroSW Posted May 11, 2012 Report Posted May 11, 2012 Oo Robert... Wpadaj w czwartek :D Jutro też zapraszam, żeby nam pogoda tylko dopisała :)
Tomek_GGRS Posted May 11, 2012 Report Posted May 11, 2012 Pogoda ma być trochę z tyłka - ale tym Was nie pocieszyłem :(
Artek Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Zręby obozu stoją. Mamy do dyspozycji spory wydzielony plac dla Airsoftu. Ogrodziliśmy go, postawiliśmy bramę, strzelnicę i wykopaliśmy parę dziur i okopów. Furorę zrobią Rosyjska i Wietnamska dziury.
mikunda Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 (edited) Mini relacja z prac nad obozem ASG. Poglądowy plan obozu, proporcje nieco się różnią, ale teren i jego wielkość jest zaznaczony raczej dobrze, zdjęcie jest stosunkowo stare, więc nie było łatwo ustalić co jest gdzie. Po przyjeździe i ustaleniu zarysu planu obozu przystąpiliśmy do budowy pierwszych okopów, w formie dwóch "jam" które zostaną przykryte plandekami. Szczęśliwie ziemia była łaskawsza dla nas niż w tamtym roku i dosyć łatwo pozbyliśmy się wierzchniej powierzchni darni i przystąpiliśmy do kopania. Mniejsza "jama", która zostanie ustylizowana na schron z okresu wojny w Wietnamie, dosyć niska, i zabezpieczona lekką konstrukcją dachu poszła sprawnie. Poza drobnym błędem w wymiarowaniu, który w miarę szybko udało się poprawić, nie sprawiła większych problemów, wejście dostało nawet solidne schody. Niestety z głębszą nie było tak łatwo, początkowa konstrukcja ścian okazała się za słaba, ułożone na szczycie worki z piaskiem okazały się zbyt dużym obciążeniem, przez co doszło do zarwania się jednej ściany. Po wytężonej pracy udało się to jakoś naprawić. Rosyjski bunkier dorobił się mocnej konstrukcji dachu a nawet własnego stolika :) W międzyczasie powstała wieża dla KMisty, która zostanie przed zlotem obłożona workami, brama ze szlabanem i kozłami oraz okop zabezpieczający bramę. Okop zabezpieczający bramę został połączony transzeją z rosyjskim bunkrem, w której kopaniu nieoceniony był ciężki sprzęt. Świetnie prezentuje się też strzelnica, wykonana przez chłopaków z Głogowa, niestety zapomniałem zrobić porządniejszego zdjęcia, widać ją na powyższym zdjęciu jako stół i rząd palików na środku pola :) Strzelnica zostanie osłonięta od wiatru, i posiada dwa tory strzeleckie. Ostatnie spojrzenie na górkę, na której znajdowała się wieża obserwacyjna na poprzednim zlocie, górka zostanie zrównana z ziemią razem z pozostałościami starego obozu. W tle pracująca koparka, budująca nowe katowisko i miejsce inscenizacji. Sprzątanie po całym dniu pracy i przygotowanie ogniska, na wieczór. W przygotowaniach wzięły udział ekipy z Zielonej Góry, Głogowa, Świebodzina i Sulechowa. Podziękowania należą się wszystkim razem jak i każdemu z osobna, bo włożyli kawał pracy i przygotowań w stworzenie obozu. Nie wszystko zostało ukończone, dlatego w Czwartek jak i Piątek liczymy na każdą pomoc w wykończeniu obozu. Edited May 13, 2012 by mikunda
MariushK Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Jeżeli się nam uda przyjedziemy w czwartek po południu lub w piątek . Przywieziemy spalinówke , gwoździe i inne dobra . Także prośba do tych co będą wcześniej . Ściągajcie jak najwięcej budulca to tę wieżę zdążymy postawić . Na dawnym katowisku leży jeszcze mnóstwo grubych żerdzi . A na dole leżą pod płotem długie , które możemy wykorzystać P.S. Mam depresję nie ma mnie na żadnej fotce :hahaha:
wolf_zg Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Tak jak mówiłem, w sobotę - lista aut (numery blach) tych co parkują na naszym terenie na czas zlotu musi do mnie trafić jak najszybciej, we wtorek wysyłam listę wójtowi. Pisać w tej kwestii do mnie na gadu 5279922.
CzaroSW Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 (edited) Zaprawa już była... Z Phobosem tylko przetrwałem, no oczywiście w Przemka też wierzyłem ,ale on kierowca na drugi dzień :) Miejsce ochrzczone, dajemy atest na "co nieco" więc można działać. :icon_twisted: No i hasło: "hokus pokus czary mary, daję dupy za dwa browary, to jest hasło każdej boryszyniary" :icon_mrgreen: EDIT: Phobos popłakałem się z filmików :hahaha: Edited May 13, 2012 by CzaroSW
robertas3 Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Będzie ktoś miał miejsce w czwartek z Zielonej Góry żeby się zabrać?
SZOP_SeBa Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Ja myślę, że będę miał ale z ekipą jedziemy dopiero o 19. Więc jak Ci pasi to pisz PW.
Jur-AK Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 Mam tylko nadzieję, że z rosyjską jamą nie będzie tak jak podeszliśmy z Sebą :P (widok bezcenny). "Radziecki uczony" nie przewidział osłabienia materiału pod dużym obciążeniem :P
SZOP_SeBa Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 No teraz powinno wytrzymać :P w końcu Rosjanie tyle różnych patentów skopiowali, między innymi myśl inżynieryjną budowy naszej nory ;)
MariushK Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 W dalszym ciągu mamy problem czym osłonic boki strzelnicy . Ktoś mierzył te folie co została z zeszłego roku ?
metalfrog Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 Odwalcie się!!!!! Rosyjski bunkier będzie niezniszczalny!!! :angry: Ściany wzmocnimy butelkami z wódą a strop zagrychą :biggrin:
mikunda Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 Metal widzisz, na miejscu byś się pokazał to może nie zawaliłaby się ściana i nikt by się nie poddawał w niepewność wytrzymałości konstrukcji :P
MariushK Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 Prawda jest taka , że nie zdążyli dowieźć gotowego bunkra "podsowieconego" gdzieś w Polsce :D !
metalfrog Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Jak któryś z głogowskich jest niepotrzebny to z chęcią go przygarniemy :biggrin: Jakiś mniejszy możecie podrzucić do Boryszyna :biggrin: http://www.glogowmix.pl/2012/tajemnice-glogowskich-bunkrow/
darek755pl Posted May 15, 2012 Author Report Posted May 15, 2012 Witam ponownie. Zrobiliście kawał na prawdę dobrej roboty. Jestem pod wrażeniem . :biggrin: Ja pojawię się już od środy z samego rana 10:00-12:00 i zostaję do końca, będzie już ktoś od środy ? Przywożę również worki oraz siatkę maskująca,.. gdzieś się potem ją ulokuję,.. Worki proponuję ulokować na małej wieżyczce ponieważ są w miarę małe i poręczne. :wink: . Jeszcze takie pytanie bo na małej mapce widziałem tylko 1 bramę wjazdową ,.. Czy obóz cywilny będzie miał osobną bramę ? Pozdrawiam.
MariushK Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 My planujemy dojechać w czwartek i postawić wieżę obserwacyjną .
SZOP_SeBa Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Nie, nie będzie żadnej bramy do obozu cywilów, ten teren będzie "odgrodzony" NS'ami od części dioramowej ;)
Mati_kawa Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Darek worki zostaw na nasz podest km'a....ATBW pomoże wam chłopaki z ta budowlą o ile Darek nie postawi z nudów sam xD
wolf_zg Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Tak darku obóz cywilny ma osobną brame , to jest tylko nasze miasteczko otwarte dla turystów w dzien
MariushK Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Dlatego mamy ogrodzone żeby nikt obcy nie grzebał nam ... w namiotach.
darek755pl Posted May 15, 2012 Author Report Posted May 15, 2012 W międzyczasie powstała wieża dla KMisty, która zostanie przed zlotem obłożona workami,... Jeżeli nie będziecie mieli nic przeciwko to ja się właduję jutro na tę wierzę i obłożę ją moimi workami jak należy,.. :maniak_OK:
Recommended Posts