blaisek Posted January 13, 2012 Report Posted January 13, 2012 Pod warunkiem, że wezmą nas do "pomocy". Oczywiście mówiłem, że chcielibyśmy mieć obóz jak w roku ubiegłym itp. ale co z tego wyjdzie nikt na razie nie wie. :zastanawia:
Tuksiak Posted March 10, 2012 Report Posted March 10, 2012 Znaczy się to o tym Mariushku rozmawialiśmy na Bezśnieżnej? ;-) Czas zacząć zabierać Szkodnika na wyprawy ;-).
CzaroSW Posted March 22, 2012 Report Posted March 22, 2012 Strona 3... http://eprasa.pl/blob/847dad19-5de4-464d-9a47-01be46870691/
mikunda Posted March 22, 2012 Report Posted March 22, 2012 Zobaczymy jak będzie z eliminacją "festyniarstwa", katowisko wraca na stare miejsce, szykuje się ciekawa inscenizacja, a raczej pokaz. może uda się jednak wyczarować coś dla nas ;). Ciekawe czy zmotoryzowani militaryści nie będą znowu płakać, że im pijane dzieci kwiaty po wozach łażą.
Jacek GROT Posted March 22, 2012 Report Posted March 22, 2012 Czaro- ucieszyłeś mnie. Zaczynam działać...
Cn Rudy Posted March 23, 2012 Report Posted March 23, 2012 Ja tam nie wierzę że nagle znikną wszystkie te dmuchane zamki i te inne badziewie. Za dużo kasy dla miasta z tego idzie. Co to pokazu, to mam nadzieję że chłopaki sprostają wyzwaniu, chociaż z drugiej strony bardzo żałuję że zrezygnowano z historycznego charakteru imprezy. Oby nie okazało się że nagle zabraknie tych wszystkich rekonstruktorów i militarystów.
darek755pl Posted April 9, 2012 Author Report Posted April 9, 2012 Fakt dmuchane zamki szpecą nieco wystrój zlotu ale my na to nic nie poradzimy . Wychodząc z założenia że zlot odbędzie się w podobnej dacie jak zeszłego roku, mówimy tu o 18-19 maja i będzie miała powstać że tak powiem ,,Placówka ASG-wojskowo-militarna" Która wyszła ostatnim razem tak średnio, to czy są ekipy które już coś planowały ? Ja osobiście podejmę się budowy wieży oraz okopów. :maniak_usmiech: Pozdrawiam .
wojmal Posted April 10, 2012 Report Posted April 10, 2012 Inscenizacja ma sie odbyć na terenie zeszłorocznego "katowiska". A i inscenizacja nie ma być rekonstrukcją walk II WŚ tylko walk polskich żołnierzy w Iraku. Zapowiada się ciekawie. Ma być także demobil czy jak kto woli targowisko oraz koncerty rockowych zespołów. Nazw nie podali jeszcze ; p Więc nie wiem gdzie umieścimy ten "obóz militarny" Bo bd ciężko w miejscu zeszłorocznej bitwy zrobić tak duże pole namiotowe. Nie wiem jak to będzie. ; ) Wiem jedno damy radę ;d
Manis Posted April 10, 2012 Report Posted April 10, 2012 Wójt Lubrzy o tegorocznej imprezie: http://www.swiebodzin.tv/7,152-kolejny_zlot_w_boryszynie.html
Tomek_GGRS Posted April 18, 2012 Report Posted April 18, 2012 Błażej - czy orientujesz się jak mają się sprawy związane z bracią airsoftową na tegorocznym zlocie? ;) Pozdrawiam :)
CzaroSW Posted April 19, 2012 Report Posted April 19, 2012 Jak ci zależy na szybkiej odpowiedzi zanim Błażej odpisze to tak: jeszcze nic nie wiadomo. :P
Tomek_GGRS Posted April 20, 2012 Report Posted April 20, 2012 Bo jak nie patrzeć to termin zbliża się nieubłaganie, a jakieś info się z pewnością dla każdego z nas przyda :)
Manis Posted April 21, 2012 Report Posted April 21, 2012 Sprawa wygląda tak: Błażej, jest do 28 na poligonie i nie ma czasu się tym zająć. Dał mi namiary na gościa z Lubrzy, który wszystko koordynuje. Będę u niego w czwartek, jak się czegoś dowiem to napiszę w tym temacie.
MariushK Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Niestety doszły mnie słuchy , że zabroniono rekonstruktorom , używać mundurów Gestapo , SS i innych jakiś odznaczeń , tak samo NKWD . Dotyczy to też imprezy, która odbywała się w okolicach Gostynia w WKLP . Jak w zeszłym roku o tej porze było zgłoszonych tam z 70 grup to teraz jest z 5. Dlatego też inscenizacja w Boryszynie to WP kontra jakaś tam nacja. Nie wiem takie ploty dziś do mnie dotarły.
mikunda Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Prawdopodobnie jest to echo ustawy o zakazie promowania znaków faszystowskich. Z jednej strony straszna szkoda rekonstruktorów, z drugiej nie będzie Hitlerjugend radośnie maszerującego pokazując sobie chmury na niebie (bo akurat takie rzeczy na poprzednim Boryszynie widziałem). Mi zmiana klimatu inscenizacji pasuje, mam dosyć kolejnej (7-8?) inscenizacji z IIWŚ.
Jacek GROT Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 Inscenizacja będzie w sobotę około 17:00. Wcześniej pokaz robi moja grupa (walka wręcz, pozycje strzeleckie, zatrzymanie i przeszukanie pojazdu). Możliwe że zrobimy również "przeganianie tłumu". Wtedy być może będzie nam potrzebne kilka osób udających arabusów/ cywili- gdyby byli chętni na pozorantów, proszę o PW. Katowisko będzie na miejscu gdzie zawsze była inscenizacja. Na czas inscenizacji, pojazdy zostaną poproszone o opuszczenie terenu. Nie będzie podziału na militarnych i cywilów. Wstęp dla wszystkich 30zł od łba. Ma być mniej komerchy- jak z tym będzie, zobaczymy, historia pokazała Nam, że bywało z tym różnie. Co do samej głównej inscenizacji, mamy jedynie ogólny zarys. Trzeba to jeszcze kilka razy przećwiczyć na miejscu (jak miało to miejsce w zeszły czwartek). W każdym razie, będzie z pewnością czym nacieszyć oczy : )
Jacek GROT Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 O, już jest program: http://lubrza.pl/PL/0/596/Program_Zlotu_Milosnikow_Fortyfikacji_2012/
wolf_zg Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 "co do kwestii żandarmerii zlotowej i udziału grup ASG, to jeszcze trwają nasze wewnętrzne ustalenia" to jest to co mi odpisał gość od Boryszyna, chcieli jeszcze numer kontaktowy i może coś się uda zrobić znowu;d jak będą dzwonić to napisze;d
MariushK Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 Jakoś średnio mi się widzi to , że każdy będzie mógł wejść gdzie chce. Sama obawa o graty zostawione w namiotach itp.
wolf_zg Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 Mariuszu dlatego próbuję załatwić żeby mieć obóz ASG jak w zeszłym roku i wejść tam za darmo;p ale zobaczymy co z tego wyjdzie
MariushK Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 W sumie to chodzi o wydzielony teren :D My tam parę motków drutu kolczastego mamy :D .
darek755pl Posted April 23, 2012 Author Report Posted April 23, 2012 A.T.B.W dołącza się z workami,siatką maskującą oraz z sprzętem i ludźmi . Mam nadzieje że coś wypali z tą żandarmerią ,my mieliśmy w tym swoją frajdę a organizator pomoc".
wolf_zg Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 na razie trzeba czekać , myślę ze na początku maja powinni dać jakaś odpowiedź
Jacek GROT Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 W tą sobotę od 9.00 będziemy pracowali przy ogrodzeniach, gdybyście chcieli cos pomóc, to zapraszam ;) Takiego maila dostałem, od Krzyśka z UG Lubrza. Niestety moja grupa nie może pomóc w ten weekend, ponieważ mamy pewne przedsięwzięcie związane z 17 WBZ... Ale gdyby byli jacyś chętni do pomocy w sobotę, to można śmiało uderzać. Przy okazji pewnie dowiecie się więcej niż ode mnie, bo zapewne będzie właśnie Krzysiek i być może Wójt.
Recommended Posts