Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam zamiar zamówić części do mojej eMki(bi-3681). Wybrałem coś takiego

precka G&G 510 mm 6.04 schowana pod tłumikiem dźwięku

gumka zielona G&G

komora hu element klik

stalowe zębatki hi speed 18:1 SHS

tłok poliwęglanowy full teeth od deepfire

cylinder typ "0" również deep fire

silnik hi speed horbill

Mam do wydania 440 zł, z tych części wychodzi 435 razem z przesyłką.

Emka będzie śmigać na SP110, myślę, że dam radę uzyskać 385-390 fps.

Aktualnie w M4 mam zamontowane okablowanie modelarskie + łożyska ślizgowe 7 mm od df'a bodajże

Czy taki zestaw da radę? Chodzi mi o osiągi, jak i bezproblemową pracę.

Pozdrawiam, Olsza

Posted (edited)

Odpuść sobie części od DeepFire. Miałem z nimi do czynienia i więcej z nimi problemów niż z Dboyi. Kup cylinder od Elementa i tłok od SHS (nawet z połowicznymi , metalowymi zębami będzie działać jak z całymi). Ale zakładając że będziesz miał tam M110 to i ten SHS z 3-ema stalowymi zębami ci wystarczy.

Edited by chris15939
Posted

Komory nie zmieniaj, nic to nie da, tylko jak nie masz szczelności to walnij teflon na gumke i po sprawie.

Ja twierdze tak samo jak chris, części od DF są kiepskie, i także polecam tłok SHS.

Dokup od razu zestaw podkładek aby móc to wszystko ładnie wypodkładkować

Pozdrawiam, posiadacz Bi-3681

Posted

Komora nie kręci, wymaga wymiany. Emma była na przeglądzie i narazie części od deepfire ( łożyska ) po 6 k kulek nie okazują żadnych oznak zmęczenia. Jeżeli nie znajde zamiennikow, to zamowie df - bedzie polak mądry po szkodzie, chyba, ze coś sie zmieniło z częściami df'a. Dzięki za pomoc

Posted

To nie komora ma kręcić, a gumka. Jak nie kręci to albo uszkodzona, albo dystanser za mały. Komory nie wymieniaj-po prostu szkoda kasy. Jak pisze wolfran każda jednoczęściowa komora jest dobra, trzeba tylko dobrze wszystko poskładać, aby uzyskać szczelność. O firmie DF mogę powiedzieć tylko tyle, że mają dobre dysze. Tłok SHS jest naprawdę mocny. Jak niedostępny to tłok JBU ze stalowymi zębami też będzie dobry.

Posted (edited)

Jestem z Was dumny. Rzeczowe rady na temat, pełna profeska Panowie! Tak trzymać! Zero baboli!

AnR Może byś tak sam coś doradził a nie zjawiasz się za każdym razem ni z tego ni z owego i tworzysz offtopa.

Edited by chris15939
Posted

Po co? Wszystko napisaliście. Masz problem jakiś? Chwale Cie i jeszcze Ci źle. Ostatnio mam misję dbania o merytoryczną wartość działów technicznych.

Posted (edited)

Po co? Wszystko napisaliście. Masz problem jakiś? Chwale Cie i jeszcze Ci źle. Ostatnio mam misję dbania o merytoryczną wartość działów technicznych.

Mój problem to niewyraziste komentarze które ostatnio piszesz ponieważ nie wiem jak je traktować. Teraz już wiem.

Edited by chris15939
Posted

To dobrze. :) Wiem, że nagła zmiana w moim zachowaniu może być dezorientująca. Ale to dla dobra ogółu! Bardzo mi zależy ostatnio na tych działach. Chce, aby ich poziom stał jak najwyżej. :) Cieszę się jak widzę rady ludzi, które są sensowne, pisane z sensem. Twoja do takich należała. :)