Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siemka. Chcę do swojej Giety wsadzić jakąś lufę precyzyjną. Zastanawiam się na Madbullem Black Python. Problem w tym że jedyny model w okolicach długości lufy stockowej ma 247 mm, a stockowa ma 260 mm. Czy mimo to osiągi repliki zwiększyły by się? Jeśli nie to pomóżcie mi wybrać porządną lufę precyzyjną do mojej giety. Pozdrawiam

Posted (edited)

Długość lufy w asg ma drugo- albo nawet trzeciorzędne znaczenie. Najważniejsza jest precyzja jej wykonania.

Najlepsze lufy to Prometheus lub KM Head. Mad Bull jest ok w klasie tanie i niezłe.

Edited by rokatanski
Posted

"Lufa precyzyjna 6.03mm o długości 247mm Prometheus"

:bialaflaga:

No i co? Masz jakiś problem?

:bialaflaga:

@Szabal

Tak. Bierz ją i będziesz hepi. Lepszych w rozsądnej cenie nie ma.

Posted

Witajcie, mam takie można powiedzieć zielone pytanie dot. właśnie tego tematu, a po co mam zakładać nowy temat i wkurzać tych z działu tuningu :).

Także do rzeczy:

Zamierzam w najbliższym czasie zakupić preclufę do mojej giety od cymy. Zastanawiam się, czy w ogóle opłaca mi się to robić. Czy osiągi mojej repliki miałyby szansę wzrosnąć po zamontowaniu tego oraz zamaskować lufę tym tłumikiem tłumik. Gumka już jest wymieniona, na srebrną guardera. No i ogólnie, nadal jestem zielony, jeśli chodzi o lufy i lekki tuning. Prosiłbym Was o pomoc. Oczywiście szukajka była w użyciu, ale nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na moje pytania. Więc, czy preclufa i tłumik będą pasować? I czy jest sens takich wymian.

Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że nie zanudziłem Was swoimi wypocinami i że napisałem w miarę klarownie.

Engray.

Posted (edited)

Kup sobie PORZĄDNĄ lufę o normalnej długości (vide promyk, jak kolega wyżej), to efekty będą duże.

//Właściwie to po odliczeniu kosztów tłumika, wyjdzie taniej...

Edited by wiciok
Posted (edited)

Ok, fajnie, że dostałem taki miłe i "nieopierdzielające" odpowiedzi :icon_biggrin: To się teraz rzadko zdarza :blush:

W takim wypadku przymierzę się do kupna tego bo jest chyba najtaniej (nawiasem mówiąc ten asgshop jest sprawdzony? Bo jeszcze w nim nie kupowałem, dlatego się pytam). I do tego kulki guerdery 0,25 będą dobre? Bo jak rozumiem nie używać już po wymianie lufy P&J'ów? (bo strzelałem i tym i guarderami i na stockowej lufce nie zauważałem różnicy, a różnica w kosztach jest). I tak na ostatek, jakie uważacie będą różnice w osiągach/celności? Bo muszę coś ogarnąć z tym dystanserem, ponieważ kulki schodzą lekko. Włożyłem wkład od długopisu jak mi niektórzy radzili, ale przy HU 0 podkręcało kompletnie do góry, a jak podkręciłem mocniej to kulki się blokowały. Wiecie może czego jeszcze mogę użyć?

Pozdrawiam jeszcze raz :)

Edited by engray
Posted

ASGShop to jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) sklep ASG.

Co do kulek, to ja bym celował w coś lepszego, niż Guarder.

G&G, Exel, itp.

Co do dystansera, to użyj może kawałka cienkiego o-ringa.

Posted

Hmm, ten o-ring to o to chodzi: http://pl.wikipedia.org/wiki/O-ring?

Bo szczerze mówiąc nic mi ta nazwa nie mówi. I, sory za upierdliwość ale się nie znam - cienki kawałem tzn.?

Zapytam się mojego ojca, on może będzie miał takie coś. Czyli w miarę cienki (tak żeby idealnie pasował do tego wgłębienia w komorze, czy może mieć luzy?)

Mam nadzieję, że to było moje ostatnie pytanie.

Pozdrawiam.

Posted

Tak się robi w SWD A&K - bierzesz o-ring, ucinasz kawałek i masz miękki wałeczek z gumy... Idealny na dystanser. Jak ten wkład jest za gruby, no to raczej dystanser cieńszy od niego powinien być, nie? Zobacz, może się sprawdzi. O-ringi kosztują ok 1zł, jak nie wyjdzie, to mała strata.

Posted

Dobre kule nie tylko oszczędzą problemów z lufą, ale także zapewnią dobre skupienie, gdyż mają stabilny tor lotu. Polecam G&G i Blastery Devile. Nie sa tanie, ale warte swojej ceny.

Guest Rengi
Posted

Ja akurat Blaster Devil nie polecam- najlepsze kulki wg. mnie to G&G, Excel, Madbull.

Posted

A ja polecam biovale. Może i cena wyższa o ok. półtora raza odstrasza, jednak moim zdaniem są one o klasę lepsze, nawet niż G&G. Jeżeli komuś zależy na biodegradowalności, to też powinien się nimi zainteresować.

Pozdrawiam,

Laokoon

Posted

Siema, sory za UP, ale mam pytanie: zdecydowałem się jednak na tę lufę precyzyjną i ten tłumik. Mam pytanie, dokładnie takie, bo się nie znam a nie mogłem tego znaleźć na forum: wystarczy, że wyjmę starą lufę i wstawię nową oraz przykręcę tłumik i już nic nie muszę robić? Sory, że tak nie składnie: czy lufa w tłumiku nie będzie się ruszać czy coś podobnego czy muszę coś, nie wiem kupić/wsadzić coś do tłumika, aby lufa nie latała w nim, lub ew. nie wypadła (może to są głupoty nie wiem, po prostu nie mam pojęcia).

No i oczywiście wszystkie lufy precyzyjne pasują (tzn. chodzi mi o to, że piszą, że ta lufa jest do AK, ale będzie pasować do mojej giety)? Jak nie to mnie poprawcie.

Sory za długość postu i tego, że nie założyłem tematu osobnego, ale nie mogę zakładać nowych.

No i po prostu chcę przedłużyć swoją gietę, a nie mam tylu pieniędzy na promyka 455mm.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie wkurzyłem Was tym postem :icon_biggrin: