Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam zamiar nabyć replikę. Chciałbym w niej wymienić gumkę hop up, akumulator+ładowarkę, myślałem też o lufie precyzyjnej. Wszystkie elementy chcę kupić w sklepie gunfire, tak więc prosiłbym o propozycje. (zaznaczam, że przeglądałem dużo tematów o tej replice lecz nadal nie wiem co do niej dobrać)

Gumkę hop up myślę, że ta będzie dobra: klik

Co do akumulatora i ładowarki czekam na wasze propozycje,

pozdrawiam

Posted

nie umiecie sami wybrać bez pomocy?

potrafie, ale wole zapytać się ludzi, którzy siedzą już w tym trochę i nie pójdę zielony do sklepu a tam wcisną mi jakieś gówno, po to chyba jest forum tak?

a chciałem się dowiedzieć jakich napięć używacie w swoich replikach lub podobnej do tej, którą chcę kupić.

Posted

Firma zależy od portfela :} Są tanie np. Turnigy i Zippy i droższe np. Kokam-y i Fullymax-y :cool: Ja posiadam Zippy-ego i wcale zły nie jest. Tylko na początku poczytaj sobie o lipolach bo trzeba je lepiej traktować niż Ni-xx :)

Posted

Mając alarm i mikroprocesorówkę lipo nie powinno się nic stać.

Jeśli chodzi o cały tuning to tak:

Gumka - G&G, Systema, Guarder też pasi.

Lufa - dowolnie, tanio systema, nieco drożej, a lepiej Promyk i KmHead.

Aku - tu masz szereg modelarskich, tego jest mnóstwo. Od siebie polecam Turnigy i Zippo, sam mam i w moim KWA jest ponad 20k/s, jak na 7,4V i 20C niezły wynik. Dałem za nie lekko ponad 50 zł, a za te same tyle ze do asg wywalisz dwa razy tyle, z tym że tam wtyku nie musisz zmieniać.

Ladowarka - oczywiscie mikroprocesorowa - Imax lub Turnigy Accucel, ewentualnie gdybys batkę Power Beana bral, wez i ich ładowarkę, jest super.

Posted

Widzę, że robi się bałagan więc kilka rzeczy wyjaśnię, bardziej pasuje mi 1 opcja dlatego, że jest wygodniej (nie muszę zmieniać wtyków itp.), co do 2 opcji to na IMAX'a mogę się złożyć z kolegą, jeżeli chodzi o aku to tutaj będę musiał zmieniać te wtyki? Pojemność aku musiałbym dobrać tak, żeby się zmieścila.

Posted

Zależy, przy dwóch celach na rc-electrotown widziałem wszędzie xt60 a w replice pewnie masz tamyjie (która swoją drogą jest do wymiany) .Gdyby było miejsce na xt-eki to dokupił bym jedną sztukę do repliki , a jeśli nie to wymienił na deansy przy bateri i gietce :cool: