Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

nie że z barazaru, tylko że taka z najniższej półki. Chodzi o to, że jest możliwa regulacja, czyli jest pokrętło, ale nie chce się ono kręcić. nie wiem czy może istnieć jakaś blokada do tego, czy to jest usterka?

Posted

próbowałem w obie... nawet zapytałem "mojego sklepu", który stwierdził, że pokrętło powinno poruszać się z oporem, ale jednak - niestety nie. Nie za bardzo widzi mi się odsyłać karabin do nich i tracić cenne w wakacje pieniądze, tak wiec liczę na jakiekolwiek inne rady. :bialaflaga:

Posted

Weź ściągnij front, wykręć 3 śrubki, wyciągnij blok gazowy z komora HU, przekręć komorę wyciągnij delikatnie (poważenie uważaj) ściągnij "blokadę pokrętła" HU wyciągnij kółko regulacji, sprawdź co jest nie tak.

Lufy z komory nie musisz wyciągać.

P.S. Uważaj żebyś nie zgubił "dociskacza dystansera"

• 2 weeks later...
Posted

powiem tak - rozkręciłem karabin, prawie że na części pierwsze, potem wyciągnąłem lufę i to kółko regulacji, po czym złożyłem z powrotem i możliwość regulacji "odblokowała się"! ale przy okazji zauważyłem że uszczelka jest pęknięta, a więc rozkręcenie karabinu było niezbędne. Dzięki za pomoc :icon_biggrin: